Tàrrega arrenca Estudies&Treballes, una iniciativa per l'orientació educativa i laboral

A la proposta Estudies & Treballes poden consultar-se tots els recursos i materials, i participar en conferències i tallers a càrrec d'experts, centres educatius i entitats que tractaran l'educació i la formació des de diferents perspectives i temàtiques
Alba Pijuan en l'obertura de la Fira Estudies & Treballes de Tàrrega @Tàrrega
photo_camera Alba Pijuan en l'obertura de la Fira Estudies & Treballes de Tàrrega @Tàrrega

Tàrrega llançava a les xarxes aquest dilluns la primera edició de la Fira & Treballes (FET), un certamen telemàtic que estarà obert fins al 30 d'abril, amb l'objectiu d'oferir orientació als assistents perquè puguin crear el seu propi itinerari educatiu, laboral i emprenedor.

A la proposta Estudies & Treballes poden consultar-se tots els recursos i materials, junt amb la Guia sobre l'oferta formativa i la millora d'ocupabilitat a Tàrrega, que es va presentar el curs passat i que ha estat actualitzada enguany. La programació continuarà amb conferències i tallers a càrrec d'experts, centres educatius i entitats que tractaran l'educació i la formació des de diferents perspectives i temàtiques.

ProgramaL'alcaldessa de Tàrrega, Alba Pijuan, ha estat l'encarregada d'inaugurar l'esdeveniment amb un parlament on ha destacat la importància de la formació com la millor eina per a canviar el món i ha apostat per una educació més sostenible, pacífica i inclusiva.

La voluntat que l'edició de l'any vinent es pugui celebrar en un format semipresencial i que es consolidi com una fira referent en el sector de l'educació

En l'acte inaugural hi van participar Carles Vega, director dels Serveis Territorials d'Educació a Lleida, i de Maria Jesús Marvà, cap del Servei Públic d'Ocupació de Catalunya a Lleida.

La iniciativa FET s'havia de posar en marxa l'any passat, però es va haver d'ajornar a causa de la pandèmia i enguany s'ha preparat en format telemàtic. El certamen està organitzat per la Regidoria de Ciutadania, Educació i Treball de l'Ajuntament de Tàrrega i el Pla Educatiu d'Entorn 0-20, amb la col·laboració dels departaments d'Educació i Treball de la Generalitat de Catalunya, els centres educatius de la ciutat, la Xarxa Nacional d'Emancipació Juvenil i l'Oficina Jove de l'Urgell, la Solana, el SOC, el CFA Tàrrega, l'Associació Alba, Ponent Coopera i el programa L'Urgell s'ocupa.

comentaris