El festival Tastasons de Preixana promou el patrimoni natural

L'alcalde de Preixana Jaume Pané presenta el Tastasons 2019
photo_camera L'alcalde de Preixana Jaume Pané presenta el Tastasons 2019

Preixana vol completar els objectius de la divulgació cultural del Festival Tastasons incorporant el patrimoni natural i arquitectònic del territori. La sisena edició del certamen urgellenc es durà a terme en una cabana de volta restaurada ubicada en la zona de Les Pedreres, als secans de
Belianes-Preixana
; a l'església de Santa Maria i a l'ermita de Montalbà.

cartell Tastasons 2019Tastasons completa l'objectiu divulgatiu de la comarca incloent en el programa propostes gastronòmiques de productors del territori, una iniciativa que segons explica l'alcalde de Preixana Jaume Pané, dóna continuïtat a la fira De Prop, que celebrem al desembre. El certamen estiuenc vol ser un còctel en el qual es combinin, música, cultura, patrimoni i gastronomia, components que reforcen el sentit de pertinença al territori i projecta els valors i la personalitat dels nostres pobles.

Ll'ermita de MontalbàEl Tastasons arrenca el dissabte 29 de juny, a l'església de Santa Maria, amb l'actuació de la Coral Shalom, un acte que estarà acompanyat d'un tast de carquinyolis d'Agramunt de Torrons Roig acompanyats amb cava Canals&Munné.

El cartell continua el dissabte 20 de juliol, a Les Pedreres, amb un concert del grup de pop, folk i música tradicional Sommeliers maridat amb un tast de taula de formatges Camps, Tros de Sort i ecològics de l'Aubagueta així com vi Mil Sons 2018 d'Antoni Giribet Celler i pa del Forn Salvador.

Clourà el Festival Tastasons de Preixana un concert de música clàssica a càrrec de Cindy Izzillo&Ira Prat amb un tast de banda de poma del Forn Salvador acompanyat de Sidra Riera Badias, que tindrà lloc a l'ermita de Montalbà el dissabte 27 de juliol. 

Comentaris