09.12.2021 |
Territoris.cat

L’ALCALDESSA ALBA PIJUAN VALLVERDÚ POSA EN VALOR LA CAÇA COM A MOTOR ECONÒMIC I REGULADOR DEL MEDI AMBIENT

La Fira del Caçador de Tàrrega consolida l'aposta divulgativa de la cinegètica

La Fira del Caçador de Tàrrega consolida l'aposta divulgatiiva de la cinegètica
L'alcaldessa de Tàrrega, Alba Pijuan en la visita a la Fira del Caçador
L'alcaldessa de Tàrrega, Alba Pijuan en la visita a la Fira del Caçador
La Fira del Caçador de Tàrrega consolida l'aposta divulgativa de la cinegètica

Tàrrega ha renovat l’èxit de públic de la Fira del Caçador, esdeveniment que ja té majoria d’edat en assolir les 18 edicions. Així ho han expressat els seus organitzadors, la Societat de Caçadors de la capital de l’Urgell, que han reunit aquest diumenge en el Càmping Municipal milers de visitants.

Públic a l'apartat d'expositors de la Fira del Caçador de TàrregaAficionats a la pràctica cinegètica s’han donat cita al recinte per passejar entre el centenar d’expositors dedicats a la roba i complements de caça, artesania, alimentació, vehicles, fauna de repoblació, entre altres. No han faltat famílies amb ganes de passar una matinal amena i lúdica gràcies a un ampli programa d’activitats vinculades a la natura i l’esport, com les demostracions d’aus de falconeria, els concursos canins i els espectacles eqüestres.

La capital de l’Urgell dedica la Fira del Caçador a la memòria del veterinari targarí Felip Robinat Felip, el qual també impulsà la creació i el creixement del certamen

La Fira del Caçador Ciutat de Tàrrega - Memorial Felip Robinat Felip sustenta la seva raó de ser en la divulgació de la cinegètica com a element regulador del medi ambient i dinamitzador econòmic. Així ho ha fet palès el president de la Societat de Caçadors, Benjamí Sala, en el decurs de l’acte inaugural. Per la seva part, l’alcaldessa de TàrregaAlba Pijuan ha reiterat la necessitat de fer pedagogia per eradicar la imatge negativa que de vegades s’associa a la pràctica de la caça.

Cal posar en valor aquesta activitat com a reguladora de l’ecosistema i un dels motors econòmics del territori, una activitat en estreta relació amb el camp i la natura

Lliurament d'obsequis durant l'acte inauguralLa diputada Mercè Carulla, que ha assistit a la fira, ha lloat Tàrrega per dignificar la caça, la qual beneficia al desenvolupament de l’agricultura mitjançant els ingressos obtinguts amb els cotos.

També han assistit a l’acte inaugural la diputada Rosa Maria Perelló; el president del Consell Comarcal de l’Urgell, Gerard Balcells; la regidora de Promoció Econòmica, Núria Robert; i el president de la Federació Catalana de Caça, Sergi Sánchez.

Els gossos, principals protagonistes

Pel que fa a l’apartat caní, els nombrosos visitants han tingut ocasió de gaudir d’una nodrida exposició de gossos de races caçadores i d’esdeveniments com el 12è Concurs Nacional de Bellesa Canina i el 5è Open Agility Ciutat de Tàrrega, amb la concurrència de més de 300 gossos. Altres propostes han estat el Màster Sant Hubert (prova que puntua la conducta del gos en relació al caçador i la peça); l’exhibició d’aus rapinyaires de falconeria vingudes de l’Aragó o l’espectacle eqüestre de Mediala.

En l’apartat esportiu s’han convocat competicions de diverses modalitats de tir amb arc, un dels clàssics del programa.

La Fira del Caçador de Tàrrega consolida l'aposta divulgativa de la cinegètica
comentaris