Fira del Caçador Ciutat de Tàrrega, aparador lúdic i pedagògic sobre la pràctica cinegètica

Demostracions de falconeria en la Fira del Caçador de Tàrrega
photo_camera Demostracions de falconeria en la Fira del Caçador de Tàrrega

La Fira del Caçador Ciutat de Tàrrega s'ha convertit en un referent de la pràctica cinegètica, un certamen que en la  dissetena edició va atreure milers de persones, que van poder visitar les parades d'un centenar d'expositors dedicats als articles de caça com roba, estris, vehicles, alimentació i complements. La mostra expositiva es va combinar, amb activitats paral·leles dedicades al món animal es consoliden com a gran al·licient per al públic familiar. Es tracta dels concursos de bellesa i obediència canina; els espectacles eqüestres; o les demostracions de falconeria; juntament amb les competicions de tir amb arc. Tot plegat configura un aparador lúdic i econòmic que suposa la pràctica cinegètica en el medi natural i el territori en general.

El diputat provincial Antoni Navinés s'ha interessat per les modalitats de tir amb arcTàrrega és un referent per als aficionats a la cinegètica, va apuntar el president de la Federació Catalana de Caça, Sergi Sánchez, en el decurs de l'acte inaugural. A la vegada, Sánchez va reivindicar el paper sostenible i conservacionista que exerceix el col·lectiu vers el medi ambient.

Per la seva part, l'alcaldessa Rosa Maria Perelló va posar de relleu la fira com a plataforma de pedagogia per conscienciar la societat sobre els beneficis de la caça regulada. La inauguració va comptar també amb la presència del diputat provincial Antoni Navinés, coneixedor del món de la caça, qui va subratllar les oportunitats de dinamització econòmica que genera aquesta pràctica exercida amb cura i respecte cap a l'entorn natural. Navinés va rebre un reconeixement de la Societat de Caçadors de Tàrrega per part del seu president, Benjamí Sala.

Un nombròs públic va visitar la zona expositiva de la Fira del Caçador de TàregaEl Concurs Nacional de Bellesa Canina i l'Open Agility Ciutat de Tàrrega, van protagonitzar el matí de diumenge, amb més de 300 gossos participants. En el decurs del certamen, l'entitat Incanem Associació Canina va presentar lluïts exercicis d'ensinistrament.

La capital de l'Urgell dedica la Fira del Caçador a la memòria del veterinari targarí Felip Robinat Felip, fundador del certamen. El seu llegat el mantenen vigent la Societat de Caçadors de Tàrrega i el Club Esportiu Felip Robinat Felip amb el suport de la Regidoria de Promoció Econòmica de l'Ajuntament de Tàrrega, el Consell Comarcal de l'Urgell i la Diputació de Lleida.

Comentaris