21.06.2021 |
Territoris.cat

La Fira del Caçador de Tàrrega, ret homenatge a l'arquer Antonio Rebollo pels 25 anys dels Jocs Olímpics de Barcelona

Antonio Rebollo a la Fira del Caçador de Tàrrega, avui diumenge
Antonio Rebollo a la Fira del Caçador de Tàrrega, avui diumenge
La Fira del Caçador de Tàrrega, ret homenatge a l'arquer Antonio Rebollo pels 25 anys dels Jocs Olímpics de Barcelona

Tàrrega ha viscut avui diumenge una de les edicions més multitudinàries de la seva Fira del Caçador. Milers de visitants s'han acostat fins al recinte del Càmping Municipal - Espai Felip Robinat Felip per a gaudir d'un extens catàleg d'activitats vinculades a la pràctica de la cinegètica, el món animal, l'esport i el medi natural. El públic també ha tingut a l'abast un centenar d'expositors dedicats als estris de caça, l'alimentació i els articles artesanals. El bon temps ha arrodonit l'èxit de la 16 Fira del Caçador, mantenint la condició del certamen com a principal aparador del sector a les terres de Lleida. Pel que fa a les exhibicions, la capital de l'Urgell ha aplegat més de 300 gossos participants en diverses competicions de bellesa i obediència canina. Aus de falconeria i espectacles eqüestres han completat un amè ventall de propostes per a tota la família.

Concurs de bellesa caninaLa Societat de Caçadors de Tàrrega han homenatjat enguany l'arquer Antonio Rebollo, popular per encendre el peveter dels Jocs Olímpics de Barcelona '92. El tribut s'ha emmarcat dins la commemoració dels 25 anys de tan assenyalada fita. A més, es dóna la circumstància que Rebollo ha assistit a gairebé totes les edicions de la fira targarina, un esdeveniment que sempre ha reivindicat els esports amb arc. En aquest sentit, Rebollo ha lloat els esforços de la Fira del Caçador perquè la UNESCO reconegui el tir amb arc com a Patrimoni de la Humanitat. L'arquer ha rebut com a obsequi un llibre de col·leccionista sobre els Jocs Olímpics de l'antiguitat editat l'any 1975. Per la seva part, l'alcaldessa Rosa Maria Perelló ha agraït la constància de Rebollo a l'hora de promocionar Tàrrega i el seu certamen cinegètic.

En el decurs de la inauguració també s'ha reconegut la tasca del Consell Comarcal de l'Urgell; Sergi Sánchez, president de la Federació Catalana de Caça; i Ferran de Noguera, director territorial d'Agricultura a Lleida, qui ha avançat que el Parlament català treballa en una nova llei de caça per actualitzar la normativa. D'altra banda, el president de la Societat de Caçadors de Tàrrega, Benjamí Sala, ha explicat que des del present any el veterinari oficial de la fira és Gerard Robinat, fill de Felip Robinat, fundador del certamen i que morí l'any 2012. D'aquesta forma, "el llegat i l'empremta de l'enyorat Felip continuen ben presents a la fira", ha dit Sala emocionat. Organitzada per la Societat de Caçadors de Tàrrega i el Club Esportiu Felip Robinat Felip, la fira compta amb el suport de la Regidoria de Promoció Econòmica de l'Ajuntament de Tàrrega, el Consell Comarcal de l'Urgell i la Diputació de Lleida. L'edició d'aquest 2017 també ha destacat per la celebració dissabte d'una jornada sobre la seguretat en la caça major a l'Escola Agrària de Tàrrega.

La Fira del Caçador de Tàrrega, ret homenatge a l'arquer Antonio Rebollo pels 25 anys dels Jocs Olímpics de Barcelona
comentaris