20.10.2021 |
Territoris.cat

Fira Playmobil de Tàrrega sorprèn el públic amb 16 diorames de més de 8.000 figures

Acte inaugural amb representants d'Agrat, SomosClicks i l'Ajuntament de Tàrrega - Estació de tren de Tàrrega
Recreació de l'estació de tren de Tàrrega
Fira Playmobil de Tàrrega sorprèn el públic amb 16 diorames de més de 8.000 figures

Tàrrega es va convertir aquest cap de setmana en la capital de la creativitat amb figures de Playmobil, en el marc de la fira dedicada a aquestes figures de culte. Un certamen que va ocupar més de 1.000 metres quadrats al Pavelló del Club Natació. El certamen organitzat per l'Associació Agrat i SomosClicks, amb el suport de l'Ajuntament de la capital de l'Urgell, va sorprendre el públic visitant amb els 16 diorames que recreaven diferents temàtiques, confeccionades amb més de 8.000 figures.

Acte inaugural amb representants d'Agrat, SomosClicks i l'Ajuntament de Tàrrega (4)Els creatius van presentar la recreació del Palau de Jabba, de l'univers Star Wars, un atac marcià en una ciutat victoriana, un poblat viking, de més de 27 metres quadrats, o l'estació de tren de Tàrrega de mitjans del segle XX, formaven part de la fantasia i recreació històrica.

En l'edició d'enguany els organitzadors van destacar la presència d'expositors internacionals provinents de França, Bèlgica, Alemanya o Luxemburg, que presentaven articles relacionats amb aquesta marca de joguines.

Acte inaugural amb representants d'Agrat, SomosClicks i l'Ajuntament de Tàrrega (1) - Palau de Jabba - Star WarsEl portaveu de SomosClicks, Ferran Esteve va destacar l'alta qualitat dels diorames i l'atractiu de les peces que es posen a la venda per als col·leccionistes. Per la seva part, Maite Caus, portaveu d'Agrat, va posar en relleu la col·laboració amb el teixit comercial representat per Foment Tàrrega. En aquest sentit, el dissabte es va representar una obra artística itinerant protagonitzada pels playmobils pels carrers del centre de Tàrrega. En paral·lel, el regidor de Promoció Econòmica, Carles Pascual, va destacar el constant creixement i caràcter referencial de la fira, la qual contribueix en favor de la dinamització comercial.

Al marge de la mostra expositiva, es va dur a terme activitats paral·leles, com el Comerç-Click (el públic havia de buscar els clicks amagats en aparadors de la ciutat); el concurs fotogràfic a les xarxes socials, l'Art-Click (convidant a captar una foto sobre el món de l'art); o el concurs de construcció de diorames entre altres.

Solidaritat

La Fira Playmobil revalida el seu marcat vessant solidari i Agrat destina el 10% de les entrades a un projecte de l'àrea de pediatria del CAP de Tàrrega. El certamen també col·labora amb Creu Roja Tàrrega, Associació Alba i Càritas lliurant entrades gratuïtes a infants sense recursos perquè també en puguin gaudir.

Fira Playmobil de Tàrrega sorprèn el públic amb 16 diorames de més de 8.000 figures
comentaris