06.12.2022 |
Territoris.cat

La Fira Viu l'Hort de Castellserà combinarà horticultura, formació i lleure

Viu l'Hort la fira Hortícola a Castellserà interior
Viu l'Hort la fira Hortícola a Castellserà
La Fira Viu l'Hort de Castellserà combinarà horticultura, formació i lleure

Castellserà organitza la segona edició de la Fira d'Horticultura Viu l'Hort, un certamen que va néixer amb la voluntat de potenciar els horts a casa, i aclarir dubtes i idees noves a l'hora de plantejar projectes hortícoles, en l'àmbit domèstic i particular, segons ha explicat l'alcalde del municipi Marcel Pujol. La Fira se celebrarà els dies 13 i 14 d'abril amb la participació de 25 expositors, i amb el suport de la Diputació de Lleida.

El programa del cap de setmana, al marge de la mostra expositiva que tindrà lloc en la zona esportiva del municipi de l'Urgell, es complementarà amb xerrades i taller, el que permetrà al públic adquirit coneixements per a poder millorar o iniciar un projecte d'hort domèstic.

Presentació de la Fira Viu l'Hort de CastellseràSegons Pujol, la primera edició del certamen va definir el perfil del públic que atreu aquesta temàtica, per la qual cosa en aquesta segona edició s'ha intentat adaptar el programa a aquesta tipologia. L'horticultura representa una activitat que compagina tant l'aspecte de lleure com el d'activitat per a la producció de productes de qualitat per al consum propi.

L'alcalde de Castellserà destaca que el dissabte es durà a terme un taller de nocions bàsiques per a l'elaboració del compost casolà, a càrrec de l'enginyer agrònom, expert en agricultura ecològica i membre de l'ADV de Producció Ecològica de Ponent, Marc Benet; una jornada tècnica sobre com produir llavors i planter de varietats tradicionals per a l'hort, amb el director de la Fundació Miquel Agustí, Joan Casals, i una xerrada sobre plagues i malalties freqüents en el cultiu de tomàquets, amb Sikarra Nostra.

El diumenge dia 14 començarà amb la caminada i visita a l'hort del Josep Moret, seguit del taller estrella de la fira i que repeteix de l'any anterior Com fer hort?, a càrrec de propietari de l'Horta d'en Lluís, Lluís de la Ràpita. Seguirà una xerrada/tast de plantes comestibles dels horts, a càrrec de l'Associació Els Corremarges, una xerrada sobre sistemes de reg, i un taller sobre poda. Per finalitzar la jornada hi haurà una taula rodona moderada per Josep Moret per tal de compartir experiències en el món de l'horticultura.

Viu l'Hort la fira Hortícola a Castellserà 1La fira presenta algunes novetats respecte a l'any passat, com l'espectacle de Lali Feliu, que porta per títol Gastro-Rimes, que es veurà el dissabte a la nit, i que barreja poesia amb música en directe, relacionat tot plegat amb productes dels horts.

Viu l'Hort també comptarà amb l'espai Hort, exposicions de fotografies; espai de restauració, amb menú fira, food trucks i zona de pícnic, i zona infantil, a més d'un taller d'elaboració de caixes niu organitzat per Gestió-Natural i una xerrada sobre productes ecològics per control de plagues i malalties a càrrec de Bio-Huerto.

La Fira Viu l'Hort de Castellserà combinarà horticultura, formació i lleure
comentaris