26.07.2021 |
Territoris.cat

La Fira De Prop de Preixana aposta per la formació dels productors de proximitat

Sandra Heras i Jaume Pané presenten la Fira De Prop 1
Sandra Heras i Jaume Pané presenten la Fira De Prop 1
La Fira De Prop de Preixana aposta per la formació dels productors de proximitat

Preixana aposta per la formació dels productors agroalimentaris de proximitat en la sisena edició de la fira gastronòmica De Prop, que se celebrarà del 14 al 16 de desembre. Ho farà amb l’organització d’una jornada tècnica adreçada als agricultors i productors del territori, que estarà dedicada a la innovació agroalimentària i a les diferents fórmules de comercialització per donar valor afegit als productes. Aquesta jornada tècnica, organitzada per l’Associació Leader de Ponent, el Consell Comarcal de l’Urgell i l’Ajuntament de Preixana, tindrà lloc el divendres i farà que el certamen s’allargui un dia més dels habituals.

En la presentació del certamen, l'alcalde, Jaume Pané, i la regidora i directora de la fira, Sandra Heras, han destacat la importància de la jornada tècnica per donar a conèixer diferents tècniques als agricultors perquè els productes que cultivem es comercialitzin amb valor afegit, com pot ser la conversió del blat en pa o la fruita en sucs així com la venda directa d'hortalisses en caixes.

El cap de setmana Preixana acollirà la fira pròpiament dita la qual reunirà mig centenar d’expositors de productes alimentaris, entre els quals n’hi haurà del Pla d’Urgell perquè és la comarca convidada en la present edició. El certamen comptarà amb la participació de reconeguts cuiners que oferiran demostracions culinàries, com Héctor Robles, concursant de MasterChef Junior 5; Ada Parellada i Albert Marimon.

Edició 2017 de la Fira De Prop de PreixanaTambé s’organitzaran tastos dirigits i maridatges amb els sommeliers Sergi Castro i Juanjo Ceresuela; presentacions de nous productes com un taller de vaca vella madurada amb Gold Vacum una degustació de vins del celler local d’Antoni Giribet i un tast de sidres del món amb Sidra Riera Badies. Els més petits també tindran el seu apartat específic amb diversos tallers, entre els quals un amb Ada Parellada sobre receptes de Nadal i una altre sobre els insectes en l’alimentació amb Silvia de Lamo.

Per tal de completar la visita a la fira De Prop, l’organització oferirà als visitants esmorzar de forquilla i ganivet, vermut, dinar i sopar de proximitat.

La Fira De Prop de Preixana aposta per la formació dels productors de proximitat
comentaris