27.10.2021 |
Territoris.cat

La Fira d'Artistes i Activitats Tradicionals es consolida com aparador d'art, disseny i artesania

Un centenar d'expositots en la  Fira d'Artistes i Activitats Tradicionals de Tàrrega
Un centenar d'expositots en la Fira d'Artistes i Activitats Tradicionals de Tàrrega
La Fira d'Artistes i Activitats Tradicionals es consolida com aparador d'art, disseny i artesania

Tàrrega va clausurar aquest diumenge la vintena edició de la Fira d'Artistes i Activitats Tradicionals, han sigut tres dies d'intensa activitat durant els quals l'assistència multitudinària de públic, que ha rondat els 18.000 visitants, ha sigut un dels fets més destacats. El certamen tanca dues dècades de trajectòria que el converteixen en un referent i aparador comercial d'art, disseny i artesania de la capital de l'Urgell.

Segons explica el regidor de Promoció Econòmica de Tàrrega, Carles Pascual, la Fira d'Artistes suposa un element de dinamització comercial de gran força, atraient fins a la capital de l'Urgell milers de visitants.

El certamen s'ha convertit en plataforma de promoció dels creadors i elaboradors de proximitat, que troben a Tàrrega un magnífic reclam comercial i un punt de contacte molt potent amb el públic

Públic protagonitza la Fira d'Artistes i Activitats Tradicionals de Tàrrega 1El caràcter referencial de la fira també queda palès gràcies a una sòlida trajectòria de vint anys, efemèride que enguany s'ha commemorat amb la realització d'un mural de l'artista targarí Gifré Urgell. L'autor, que treballa en l'àmbit internacional, ha plasmat en l'obra el seu estil inconfusible basat en formes geomètriques i mandales d'inspiració oriental. La peça, en què ha invertit més de trenta hores de feina, ornamentarà una de les parets de l'Espai MerCAT. Val a dir que el mateix edifici llueix ja un altre mural, el dels 10 anys del certamen, que realitzà el col·lectiu La Reserva. D'altra banda, Pinto's Artesania també ha dissenyat penjolls de disseny exclusiu per a commemorar el vintè aniversari de la fira.

Fins a un centenar d'expositors s'han donat cita al recinte firal posant a l'abast del públic creacions úniques en pintura, dibuix, escultura, orfebreria, tèxtil o fotografia

L'espai expositiu s'han completat amb demostracions, tallers i demostracions per a totes les edats. Forja, estampació de roba, sabó casolà, esmalt al foc o cuina han estat avui alguns dels atractius del programa d'activitats, fomentant la creativitat dels participants.

El mural commemoratiu de Gifré Urgell amb motiu dels 20 anys de la Fira d'ArtistesEls espais de treballs manuals i labors, com els de L'Esquirol o Sylvia & Laura Company, han gaudit també de força acceptació. La fira, que compta amb el suport de la Diputació de Lleida i Foment Tàrrega, ha estat alhora el marc de presentació de novetats editorials relacionades amb les arts plàstiques.

Amb la proximitat de les dates nadalenques són moltes les iniciatives solidàries de col·lectius i entitats que s'han fet visibles a la fira. Cal destacar la il·lustradora barcelonina Mònica Planas, que ajuda la Fundació Institut Guttmann en favor de persones amb discapacitats físiques neurològiques. O l'atleta targarí Raúl Arenas i les samarretes solidàries del repte Sempre Endavant per ajudar una noia amb mobilitat reduïda a publicar un conte. Calendaris benèfics de l'Associació Alba i l'Associació Alzheimer; productes de Comerç Just d'Oxfam Intermón; o artesanies de l'Associació Contra el Càncer i Dones Arrel han completat aquest apartat benèfic.

La Fira d'Artistes i Activitats Tradicionals es consolida com aparador d'art, disseny i artesania
comentaris