15.07.2020 |
Territoris.cat

FiraTàrrega 2019: les arts de carrer no entenen d'edats

Un espectacle de Toc de Fusta - FiraTàrrega
Un espectacle de Toc de Fusta - FiraTàrrega
FiraTàrrega 2019: les arts de carrer no entenen d'edats
 
 

FiraTàrrega 2019, que se celebrarà del 5 al 8 de setembre, es prepara per una edició transversal amb propostes per a tots els públics. Més del 80% de les produccions que es presentaran aquest 2019 a FiraTàrrega estan destinades a tots els públics i una selecció important està especialment recomanada per a infants. Aquest és el cas de La lluna en un pot (un espectacle incomprès) de La petita Malumaluga que portarà a Tàrrega una reflexió crítica sobre les programacions dirigides a la infància.

La petita Malumaluga és una companyia integrada per ballarins i músics especialitzada en propostes d’arts escèniques per a nadons, la primera infància i les seves famílies

Des de la Petita Malumaluga aposten per les creacions artístiques respectuoses, no infantilitzades i contemporànies perquè creuen en espectadors crítics, que gaudeixen de les propostes de forma lliure i voluntària. Seguint amb les propostes a la primera infància hi ha Horta de L’Horta Teatre, que  s'ubica en un espai no convencional com és l'escola Ondara i posa en valor la cultura agrícola. FiraTàrrega serà l'escenari on s'estrenarà també la nova proposta d'Holoqué, La caixeta, que ens endinsa en història d’amor prohibit entre la música i la dansa.

FiraTàrrega

Per part de Toc Fusta es presentaran dues propostes. D'una banda, Els amics d’en Crusó, una experiència lúdica per a totes les edats, un espai lliure on descobrir i experimentar els autòmats i els seus mecanismes, una instal·lació interactiva que busca encuriosir tant a qui camina sempre amb les mans a les butxaques com als més llençats, sense necessitat d’instruccions i amb el joc com a únic motor de la vintena de jocs de creació pròpia de la col·lecció:  autòmats de gran format, trencaclosques, jocs mecànics que animen petits autòmats i un espai de joc per nens i nenes a partir de 2 anys. L'altra proposta adreçada a nens i nenes més grans (a partir de 7 anys) és L’atelier, una fusteria peculiar on les màquines semblen treballar soles, un curiós taller on el joc és necessari per accionar a distància serres i martells. La visita a l’atelier dóna al públic la possibilitat de descobrir, jugar i fer funcionar tots els enginys que en formen part, a més de tafanejar pels calaixos i racons.

Una de les estrenes més esperades serà la de Full House de Electrico 28 que aposta per primera vegada per un espectacle adreçat a les famílies

Full House de Electrico 28 és un espectacle sense text que, mitjançant el teatre físic i la música en viu, explica la història dels veïns Koala, Dog i Horse, una faula moderna sobre la cohabitació urbana, la diferència i la superació de prejudicis.

Els amants de la dansa i l'acrobàcia no es podran perdre Àureo de la companya Uparte; la companyia Delrevés danza vertical amb Finale; Rauxa amb La crisi de la imaginació; o Hand to hand de Roser López Espinosa.

FiraTàrrega


Completen la proposta familiar els clowns; la Baldufa i el seu Bye,Bye Confetti, un espectacle de pallassos extravagants i autèntics en què no hi tenen cabuda les mitges tintes; Toti Toronell amb Dioptries, que mostra dues històries simultànies i diferents, que conviuen en el temps i en l'espai per mostrar dues maneres diferents d'entendre el circ; Bucraá Circus, amb El gran final, un homenatge a l'ofici de pallasso on s'estableix diàleg amb l'espectador des de les emocions i on les paraules hi són sobreres; o el clown particular de Guillem Albà que portarà a FiraTàrrega CALMA! que reflexiona amb múltiples llenguatges escènics sobre la pressa, la hiperconnexió i la sobreinformació.

FiraTàrrega 2019: les arts de carrer no entenen d'edats
comentaris