28.10.2021 |

FiraTàrrega tanca quatre dècades amb la satisfacció del retrobament amb el públic

Una edició en la qual la valoració més gran que s'ha pogut fer és el retrobament amb el públic i l'activitat cultural, que ha permès a 48 companyies presentar 55 propostes artístiques en 140 sessions durant quatre dies
L'espectacle Sin Ojana, de Chicharrón Circo Flamenco, FiraTàrrega @AnnaBerga
L'espectacle Sin Ojana, de Chicharrón Circo Flamenco, FiraTàrrega @AnnaBerga
FiraTàrrega tanca quatre dècades amb la satisfacció del retrobament amb el públic

FiraTàrrega tanca aquest diumenge una trajectòria de quaranta anys, una edició en la qual la valoració més gran que s'ha pogut fer és el retrobament amb el públic i l'activitat cultural, que ha permès a 48 companyies presentar 55 propostes artístiques en 140 sessions durant quatre dies. Els carrers de la capital de l'Urgell ha acollit al voltant de 800 professionals provinents de 23 països.

Cloenda FiraTàrrega, Anna Giribet, Alba Pijuan, i Natàlia Lloreta @AnnaBergaL'organització de FiraTàrrega considera que la fira ha aconseguit mantenir l'equilibri i fer compatible el bullici professional i la condensació de propostes escèniques amb les restriccions derivades de la pandèmia. Fa molts mesos que definim com casar aquestes dues voluntats antagòniques i creiem que ho hem aconseguit, estem molt contents, ha expressat la directora executiva de fira, Natàlia Llorente, que també s'ha mostrat satisfeta amb el nombre de públic que ha passat per la fira.

Ni massa gent ni massa poca, hem aconseguit mantenir l'equilibri

FiraTeatre Tàrrrega @AnnaBergaLlorente ha explicat que de cara a futures edicions volen explorar i millorar el concepte de ciutats. Enguany aquest concepte s'ha incorporat amb l'objectiu d'imitar l'essència de carrer de la fira malgrat les restriccions, i ha consistit en concentrar diferents propostes artístiques en grans espais delimitats amb control d'aforament i reserva prèvia. "Aquesta idea de canviar el producte per una franja horària crec que té molt camp d'exploració", ha indicat la directora executiva.

Per la seva banda, la directora artística de la fira, Anna Giribet, ha volgut destacar el fet que un 75% dels espectacles han estat propostes de carrer, mentre l'oferta de sala ha estat del 25%.

Em fa especialment contenta. Normalment això era 60% i 40% i és molt destacat que en una edició complicada i extraordinària com aquesta hàgim aconseguit inclús incrementar la programació en arts de carrer

FiraTeatre Tàrrega @AnnaBergaFira Tàrrega també ha elogiat el bon comportament del públic en una edició que ha estat "insòlita". Així, els organitzadors han explicat que els espectadors han planificat la seva estada a Tàrrega i han adquirit les entrades amb antelació, a més a més de seguir les mesures covid.

Per la seva banda, l'alcaldessa de Tàrrega, Alba Pijuan, ha destacat que el sol fet de poder celebrar l'edició d'enguany ja ha estat tot un èxit, i ha afegit que la fira ha estat una "empenta", també, per al sector de la restauració de la ciutat.

FiraTàrrega tanca quatre dècades amb la satisfacció del retrobament amb el públic
comentaris