28.10.2021 |

FINS EL 30 DE SETEMBRE

Tàrrega recorda el Dr. Josep Domingo Mas en el centenari del seu naixement

Ho fa amb una exposició i una plaça que inaugurarà el pròxim 24 de setembre

Quatre dels fills del Dr. Josep Domingo Mas, a l'exposició dedicada al seu pare a Tàrrega.
Quatre dels fills del Dr. Josep Domingo Mas, a l'exposició dedicada al seu pare a Tàrrega.
Tàrrega recorda el Dr. Josep Domingo Mas en el centenari del seu naixement

Tàrrega ha programat per aquest mes de setembre diferents actes de tribut a la memòria del Dr. Josep Domingo Mas (1921 – 2004) en motiu del centenari del seu naixement.

La família del metge targarí i el consistori han organitzat diverses activitats entre les quals figuren una exposició, una audició de sardanes o una taula rodona per honorar el fundador de la Clínica del Carme

L'acte central de l'homenatge serà la inauguració d'una plaça dedicada al Dr. Domingo el proper divendres 24 de setembre, iniciativa que el Ple va aprovar per unanimitat el passat mes de març.

El programa d'actes va arrencar ahir dilluns 13 de setembre amb l'obertura de l'exposició 'Josep Domingo Mas (1921-2004). Un metge targarí a recordar', que es podrà visitar fins al 30 de setembre a la Biblioteca Pública de Tàrrega Germanes Güell.

Es tracta d'una mostra formada per una quinzena de plafons que relaten el recorregut biogràfic del Dr. Domingo en primera persona

D'altra banda, el diumenge 19 de setembre, a les 20.00 hores, la Cobla Tàrrega oferirà una audició de sardanes a la plaça del Carme en el marc d'aquest sentit homenatge públic al Dr. Domingo.

El divendres 24 de setembre, a les 12.00 hores, el dia que es complirà un segle del naixement d'aquest reconegut facultatiu, el cèntric espai urbà situat a la confluència de l'avinguda de Catalunya, el carrer Indústria i l'avinguda de Balaguer passarà a dur el nom del Dr. Josep Domingo Mas.

L'espai guarda un estret vincle amb el Dr. Domingo ja que va fundar la primera clínica en un edifici situat en aquest encreuament

El mateix divendres, a les 18.00 hores, el claustre de l'Escola Pia acollirà el col·loqui 'L'activitat assistencial, docent i de salut pública del Dr. Domingo', un acte obert a tothom. Seguidament, a les 20.00 hores, l'església de la Mercè de l'Escola Pia celebrarà una missa amb un record especial per aquest metge.

Tàrrega recorda el Dr. Josep Domingo Mas en el centenari del seu naixement
comentaris