Agramunt es projecta un cop més com a bressol del torró i la xocolata a la pedra

Enguany passaran per l'Aula del Gust, un dels escenaris principals de la Fira, els torronaires habituals, emprenedors del sector i pastissers de renom, com ara Albert Adrià, David Gil o Andreu Sayó
Edició del 2019 de la Fira del Torró i la Xocolata a la Pedra d'Agramunt
photo_camera Edició del 2019 de la Fira del Torró i la Xocolata a la Pedra d'Agramunt

Un cop superat el parèntesi expositiu del passat any els productors d'Agramunt esperaven poder recuperar la Fira del Torró i la Xocolata a la Pedra de forma presencial, ja que el principal prescriptor dels productes que s'hi presenten són els visitants. El certamen agramuntí obrirà portes aquest dissabte amb les mesures necessàries per garantir la seguretat de treballadors i visitants, i amb un aforament limitat al 70%, segons ha explicat la directora del certamen, Tamara Lombardo. 

Edició del 2019 de la Fira del Torró i la Xocolata a la Pedra d'AgramuntL'alcaldessa d'Agramunt, Sílvia Fernàndez, ha destacat que ha estat tot un "repte" organitzar la fira però ha remarcat que calia posar totes les forces i il·lusió així com infraestructures disponibles per fer-ho possible. 

Dins els pavellons serà obligatòria la mascareta, com també a la carpa de la Cuita del Torró d'Agramunt, que enguany amplia el seu espai per tal d'evitar les aglomeracions habituals i complir amb la normativa de seguretat sanitària vigent. Es faran dues sessions de Cuita al dia, sense poder tastar el torró al moment a causa de les circumstàncies.

Edició del 2019 de la Fira del Torró i la Xocolata a la Pedra d'AgramuntEnguany passaran per l'Aula del Gust, un dels escenaris principals de la Fira, els torronaires habituals, emprenedors del sector i pastissers de renom, com ara Albert Adrià, David Gil o Andreu Sayó, mestre que va elaborar el millor croissant de mantega de l'Estat 2020; les pastisseres Ester Roelas i Lucila Canero o el darrer guanyador del programa televisiu Masterchef, Arnau París.

En paral·lel a aquest escenari, a l'Aula del Tast es donaran a conèixer els productes de proximitat més destacats del Pavelló Agroalimentari; des d'olis a formatges, vins, licors, i caves; tots de la terra. El director del Culinary Institute of Barcelona (CIB), cuiner i divulgador gastronòmic, Pep Nogué, serà l'encarregat de guiar el conjunt de tastos, que aproparan els emprenedors i empresaris del sector al gran públic.

Edició del 2019 de la Fira del Torró i la Xocolata a la Pedra d'AgramuntCompleta el recorregut per la Fira la zona reservada a la música en directe i les foodgonetes aparcades a prop de l'accés del recinte firal. Entre les diverses propostes gastronòmiques n'hi ha que repeteixen la seva oferta i d'altres que aposten per noves fórmules de degustació. A més a més, el públic podrà gaudir migdia, vespre i nit de la música de grups i cantants de l'escena catalana, com ara en Joan Rovira, qui farà un concert dissabte a les onze.

Comentaris