La Firacóc de Tàrrega, aparador de la coca de recapte els dies 13 i 14 de maig, amplia xifra d'expositors

Apartat gastronòmic de la Festa Major amb 25 forners participants

tarrega alcaldessa fira coc inteior
photo_camera L'alcaldessa Rosa Maria Perelló i el regidor de Promoció Econòmica, Carles Pascual, mostren el cartell de la Firacóc 2017

Cartell Fira 2017 Tàrrega texteL'Ajuntament de Tàrrega enllesteix els preparatius per obrir aquest cap de setmana, dissabte 13 i diumenge 14 de maig, la Firacóc 2017 - 30è Aplec del Cóc i Mostra de Productes de Fleca, en el marc de la Festa Major de la capital de l'Urgell. Organitzada per la Regidoria de Promoció Econòmica amb el suport del Gremi de Forners de les Terres de Lleida, la convocatòria amplia fins a 25 la xifra d'expositors, procedents de les demarcacions de Lleida, Barcelona i Tarragona.

Al certamen, que es farà a l'Espai MerCAT, públic tindrà ocasió de degustar una àmplia varietat de cocs (escalivada, carabassó, samfaina o arengada) juntament amb altres receptes de fleca dolça i salada.

A l'Espai MerCAT també es podran tastar i adquirir diverses receptes tradicionals de fleca

Com ja és habitual els darrers anys, i amb la finalitat que el públic pugui degustar un ampli ventall d'especialitats, es podrà adquirir també un val de 4 tasts més una beguda al preu de 7 euros. La Firacóc es completarà el diumenge 14 a la tarda amb l'Aplec del Cóc de la Coordinadora de Moviments Juvenils, punt de venda del cóc genuïnament targarí durant el ball a la plaça de les Nacions sense Estat.

L'Aplec del Cóc, considerat l'origen de la Firacóc, compleix enguany tres dècades oferint aquest producte gastronòmic típic de Tàrrega. D'altra banda, com a propostes paral·leles, s'impartiran tallers gratuïts de fleca per al públic familiar. Els petits de casa aprendran com elaborar rebosteria, panades i cocs de la mà de mestres forners.

Comentaris