Més d'un centenar d'avis participaran en els primers Jocs Olímpics de residències de gent gran de l'Urgell

La cita esportiva serà aquest dijous dia 11 i en participaran vuit centres de la comarca

cof
photo_camera Més d’una cinquantena de voluntaris vetllaran pel bon funcionament de l'esdeveniment

Jocs Olimpics gen gran a Agramunt cartell texteAgramunt serà la seu aquest dijous dia 11 de maig dels primers jocs olímpics de residències de gent gran de l’Urgell. La cita esportiva està organitzada per la residència Mas Vell conjuntament amb l’Ajuntament d’Agramunt i amb la col·laboració de set residències més de la comarca. Concretament participaran en aquesta primera edició els centres Mare Marcel·lina de Verdú, Sant Antoni de Tàrrega, Sant Pere Claver de Verdú, Llar d’avis del Carme de Tàrrega, Residència Bellpuig, Residència Maldà, i les dues residències locals Ribera del Sió i Mas Vell.

Està previst que més d’un centenar d’avis participin de forma activa d’aquests jocs, acompanyats dels auxiliars i tècnics de les seves residències, els seus directors i un equip format per més d’una cinquantena de voluntaris que vetllaran pel bon funcionament de l'esdeveniment.

Durant tot el matí, els avis faran proves de moviment, punteria, força i agilitat

Al llarg del matí els avis desenvoluparan les quatre proves d’aquests jocs en les quals s'exercitarà i es promourà el moviment, la punteria, la força i l'agilitat. Per a la directora de la residència organitzadora, Marta Pérez, "més enllà d’exercitar la salut física dels nostres avis, esdeveniments com aquests fomenten l’intercanvi i la cohesió entre els residents i els centres de la comarca".

Els jocs començaran amb el recorregut de la torxa olímpica que recorrerà alguns carrers d’Agramunt, continuarà amb la tradicional cerimònia inaugural que inclourà la desfilada de tots els atletes i finalitzarà amb un dinar de germanor i l’entrega de trofeus. 

Els jocs compten amb LiK, la mascota guanyadora del concurs convocat per implicar també en el projecte als més joves 

Els més joves també han participat activament d’aquesta iniciativa a través d'un concurs per crear la mascota d’aquests primers jocs olímpics on es van presentar més d’una seixantena de propostes d’alumnes de cicle superior dels dos centres educatius d’Agramunt. La setmana passada es va presentar el Lik, la proposta guanyadora que simbolitza un mussol i va ser creat per un alumne de cinquè de primària. Durant la jornada, està previst que aquests mateixos alumnes participin en l’acte d’inauguració i a la cloenda.

La recaptació amb les entrades, a un euro, es donarà al projecte Stargardt Go!

Els primers jocs olímpics de gent gran de l’Urgell se sumen també al projecte Stargardt Go!, a favor de les malalties degeneratives de retina impulsat per la pediatra Margaret Creus. La forma de col·laborar amb aquest projecte és molt senzilla, i es demanarà a totes les persones que vulguin venir a veure aquests jocs, que paguin de forma simbòlica un euro com a entrada. Tota la recaptació que es faci es donarà al projecte Stargardt Go!

comentaris