11.08.2022 |
Territoris.cat

FiraTàrrega abaixa el teló amb 13.500 entrades venudes

Tancament fira Tàrrega 4 interior
La mostra ha comptat amb les propostes de 52 companyies i la presència de 937 professionals
FiraTàrrega abaixa el teló amb 13.500 entrades venudes

La 37a edició de FiraTàrrega abaixa el teló d'una nova edició amb una resposta massiva del públic, que fins i tot va fer front a la pluja que va caure aquest dissabte al matí i que només va obligar a suspendre una sola funció. Pel que fa als espectacles de sala, han assolit un 87% d'ocupació de l'aforament amb unes 13.500 entrades venudes, segons l'organització. Durant quatre dies –del 7 al 10 de setembre- la capital de l'Urgell ha acollit les propostes de 52 companyies nacionals i internacionals, amb 261 sessions en 23 espais d'exhibició. 21 dels espectacles eren estrenes. D'altra banda, el certamen ha registrat un total de 937 professionals de 512 entitats. D'aquests 599 són catalans, 182 de la resta de l'estat i 156 internacionals. Aquest any la fira ha tingut la participació com a eix vertebrador i, segons el director artístic, Jordi Duran, "ha estat una edició amb molta ànima, amb artistes que ho han donat tot i que ha deixat molt bones sensacions a públic i programadors".

Acord amb el Festival Santiago OFF de Santiago de Xile que permetrà la presència allà de 4 projectes artístics catalans

L'any passat es van vendre 14.450 entrades però l'ocupació dels espectacles es manté en el 87% perquè en aquesta edició els aforaments eren més petits i hi havia menys localitats a la venda, segons l'organització. Tancament fira Tàrrega 1 texte 1

En tot cas, pel director de FiraTàrrega, les diferències no són significatives i ha recordat que el 75% de l'oferta de la mostra és de carrer, per tant, gratuïta. Jordi Duran ha destacat especialment tan la implicació dels artistes, alguns dels quals "s'han presentat en societat per primera vegada", com també del públic. "En una fira que apel·làvem a la participació, la gent s'ha bolcat en aquestes propostes, algunes controvertides perquè la fira som un espai de risc, que és el nostre actiu", ha assegurat.

També ha citat un "moment màgic" d'aquesta edició, quan aquest dissabte al migdia la companyia Ertza va continuar l'espectacle 'Meeting Point' a la plaça Major malgrat la pluja amb un "públic compromès que no es va moure".

El director de FiraTàrrega ha comentat un any més el bon funcionament del vessant professional del certamen, que es manté com un "punt de referència" per a programadors i experts. Tot i que no hi ha dades definitives del nivell de contractacions que s'han tancat, "les sensacions són bones", segons Duran. La Llotja ha acollit un total de 53 expositors i 54 activitats, reunions i presentacions professionals.

Paral·lelament, unes 2.280 persones s'han allotjat a la zona d'acampada del certamen. Són menys que l'any passat perquè, en aquest cas, sí que la pluja va restar afluència a la instal·lació.Tancament fira Tàrrega texte 2

Amb la voluntat d'exercir com a plataforma exportadora de creativitat catalana, FiraTàrrega signa un acord amb el Festival Santiago OFF de Santiago de Xile per a tenir una presència estratègica en l'edició 2018 del festival, que tindrà lloc del 18 al 27 de gener. Aquest acord permetrà la presència de 4 projectes artístics catalans en aquest festival xilè de referència: Ada Vilaró, La Industrial Teatrera, el col·lectiu Harinera i Joan Català i Roser Tutusaus. 

L'acord permet que, per primera vegada, FiraTàrrega tingui una presència com a marca en un festival internacional i permetrà donar-la a conèixer als professionals acreditats. L'Institut Ramon Llull ha participat en l'acord per garantir la mobilitat dels artistes catalans i compta amb l'acompanyament de l'Institut Català de les Empreses Culturals del Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya.

FiraTàrrega abaixa el teló amb 13.500 entrades venudes
comentaris
Entering on the requested page Skip advertisement