Sebastià Caus anticipa la primavera amb el projecte ‘Infinit’ que presenta a Mas de Colom-Casa Borges

L’artista s’ha retrobat amb el poeta Josep Segarra que ha sigut la font d’inspiració del seu projecte basat en la floració dels ametllers

Sebastià Caus exposa a la Finca Mas de Colom-Casa Borges ©JosepAPérez
photo_camera Sebastià Caus exposa a la Finca Mas de Colom-Casa Borges ©JosepAPérez

“Els ametllers florits m'han donat pau a la vesprada, quan l’amor és tendre. I m’he quedat mirant el cel, tan blau, que em diu que no pas tot es torna cendra”. Aquest poema és l’eix central de la instal·lació que el fotògraf i artista cerverí, Sebastià Caus ha desplegat en la finca Mas de Colom – Casa Borges; una experiència artística basada en la floració dels ametllers que convida al visitant a gaudir de la fotografia, i els audiovisuals, envoltats d’una atmosfera d’olors que genera la mateixa instal·lació i que completen la immersió que vol aconseguir l’artista.

Sebastià Caus exposa a la Finca Mas de Colom-Casa Borges ©JosepAPérez
Sebastià Caus exposa a la Finca Mas de Colom-Casa Borges ©JosepAPérez

Sebastià Caus va començar a treballar amb l’ametller fa uns set anys, en el marc del projecte ‘Solsona’, d’aquí en va sorgir un llibre i una exposició, que va tenir una projecció molt local. Es tractava de fotografies d’ametllers amb els cels negres. I la idea principal era experimentar amb les formes dels ametllers des de dins, una inspiració que ha tornat a recuperar, assegura l’artista cerverí.

Finca Mas de Colom-Casa Borges ©Borges
Finca Mas de Colom-Casa Borges ©Borges

Mas de Colom-Casa Borges ofereix un recorregut obert als cinc sentits en l’antiga masia, en el moment que la floració de l'ametllets anuncien la primavera, la instal·lació de Caus dona pas a un recorregut per una finca rústica situada a Tàrrega, formada per prop de 70 hectàrees de cultius llenyosos per a la producció de fruita seca i olives. Es tracta de l’única explotació demostrativa que forma part de l’Observatori de la Biodiversitat Agrària (OBA), entitat que executa projectes per a la conservació de la biodiversitat en l'àmbit internacional. 

Comentaris