El Grup Alba recupera una antiga fusteria de Tàrrega per a finalitats terapèutiques

La fusteria que gestiona el  Centre Ocupacional del Grup Alba
photo_camera La fusteria que gestiona el Centre Ocupacional del Grup Alba

El Centre Ocupacional del Grup Alba ha consolidat el projecte que va iniciar fa dos anys, amb el desplegament d'un taller de fusteria amb usuaris de l'entitat, llogant una antiga fusteria equipada amb maquinària especialitzada.

La fusteria que gestiona el  Centre Ocupacional del Grup Alba 3Aquesta iniciativa tenia com a objectiu donar un servei intern a la mateixa entitat en tasques de fusteria o remodelació d'espais que fins ara era un servei que s'externalitzava. L'entitat ha volgut anar més enllà desenvolupant una línia de productes, mobiliari i decoració, que s'elaboren a partir de la transformació de mobles i elements reutilitzats.

L'equip està treballant en la creació d'una marca que doni nom a aquesta línia de productes amb valor afegit amb la idea de vendre'ls a particulars i a establiments comercials

A banda de l'objectiu terapèutic, els responsables i l'entitat es plantegen que a la llarga pugui generar també algun lloc de treball per a persones amb discapacitat. Actualment hi estan participant en aquesta activitat 32 persones amb discapacitat intel·lectual i/o malaltia mental.

La responsable del taller Laia Mañé explica que la fusteria ens permet que persones de capacitats molt diverses puguin participar en diferents tasques de manipulació i alhora poder desenvolupar una part creativa que molts ja tenen molt desenvolupada. De fet la idea de fomentar el taller de fusteria va ser una demanda de les mateixes persones.

La fusteria que gestiona el  Centre Ocupacional del Grup AlbaL'inici de la seva activitat coincideix en la recent elecció del projecte de fusteria com a un dels 9 projectes seleccionats a tota Espanya en la convocatòria de Matchfunding TREINTA 200 MIL (#T2M) que impulsa la plataforma de micromecenatge Migranodearena.com El Grup Alba impulsa avui a través d'aquesta plataforma el repte de recaptar 3.300 euros en microdonacions. En cas d'aconseguir-ho Migranodearena donaria 1.500 euros més al projecte aconseguint un total de 4.800 euros que garantiria la sostenibilitat del projecte durant un any.

Comentaris