Guissona impulsa un projecte de sensibilització sobre el malbaratament alimentari

Els escolars de Guissona preparen sabó amb oli reciclat
photo_camera Els escolars de Guissona preparen sabó amb oli reciclat

Segons les dades de l'Agència de Residus, a Catalunya es malbaraten anualment 260.000 tones d'aliments en bon estat, i ocasionen a cada ciutadà una despesa de 120 euros anuals, a més de l'impacte ambiental derivat de la producció i dels residus que es generen, i de les contradiccions ètiques que implica, donat que amb els aliments que es malbaraten es podrien alimentar 500.000 persones durant el mateix període.

Per aquest motiu l'Ajuntament de Guissona ha impulsat un projecte que té la voluntat de sensibilitzar a la població sobre la necessitat de consumir aliments de manera sostenible, i així poder incidir en tota la cadena mediambiental que comporta aquesta manera d'actuar. A partir de l'eslògan Malbaratament d'aliments. I tu, que fas per evitar-ho?, una educadora ambiental ha dut a terme diferents accions amb els agents socials del municipi, repartint fulletons en els quals s'expliquen bones pràctiques per evitar el malbaratament dels aliments.

Els escolars de Guissona preparen sabó amb oli reciclatEl projecte també inclou visites als establiments comercials per demanar la seva implicació, xerrades a la població per explicar la problemàtica i exposar consells i estratègies que es poden aplicar a les llars, per tal d'aprofitat el màxim possible els aliments.

Les accions també s'han traslladat a les escoles amb tallers per demostrar que amb la fruita molt madura i aparentment feta malbé, es poden elaborar sucs i granissats molt bons i naturals, o que l'oli de cuina usat es pot transformar en un exel·lent sabó.

L'objectiu de la campanya és tornar a fer valdre la cuina d'aprofitament entre la ciutadania, ja que tradicionalment es practicava a totes les llars, però que amb els nous hàbits de vida han desaparegut

Entre les darreres actuacions de la campanya hi ha prevista una activitat d'allò més innovadora: els alumnes de primer cicle de secundària participaran en un Scape Room sobre el canvi climàtic, les seves causes i les seves conseqüències.

Comentaris