06.10.2022 |

El pintor muralista Josep Minguell, nova Creu de Sant Jordi

Fill i net de pintors al fresc, és especialista en pintura mural al fresc i acaba de finalitzar la seva intervenció a l'Església de Santa Maria de l'Alba de Tàrrega

Josep Minguell al seu estudi ©Cristina Mongay
Josep Minguell al seu estudi. Fotografia: Cristina Mongay.
El pintor muralista Josep Minguell, nova Creu de Sant Jordi

El pintor targarí Josep Minguell Cardenyes acaba de ser guardonat amb la Creu de Sant Jordi, un dels màxims reconeixements que pot rebre una persona o entitat per part del Govern català.

La Generalitat el distingeix per ser "un artista únic, excel·lint en l'art de la pintura al fresc i la pintura integrada en grans espais arquitectònics"

Minguell és autor de 46 conjunts arquitectònics i s'ha convertit en un dels màxims exponents internacionals de la pintura mural al fresc, una tècnica pictòrica mil·lenària en la qual s'ha especialitzat.

"La pintura al fresc, més que una tècnica, és una manera d'entendre l'art de la pintura. Estableix un fort vincle amb l'arquitectura dels edificis, crea color amb pigments minerals i enfoca tota la creació envers el protagonisme dels espectadors. La Creu de Sant Jordi és un gran estímul per a continuar endavant amb aquesta pràctica artística", ha declarat el guardonat.

Minguell recollirà el guardó juntament amb els altres premiats en una cerimònia conjunta que se celebrarà el dia 11 de juliol a Mataró

En un comunicat, la Generalitat ha argumentat que Minguell "mostra sempre una inspiració brillant que interpel·la i commou l'espectador de les seves obres pictòriques". D'altra banda, ha destacat també "la important i continuada tasca de docència, recerca i difusió tècnica i conceptual de la pintura mural al fresc, que el converteix en un gran referent per a les noves generacions de pintors murals".

El pintor muralista Josep Minguell, nova Creu de Sant Jordi
comentaris