L'Ajuntament de Tàrrega aprova un pla d'igualtat de gènere en el si de la plantilla municipal

El Ple de la capital de l'Urgell també dóna llum verda a una moció a favor de la declaració sobiranista del Parlament

Tarrega pla igualtat inteiror
photo_camera Moment de la votació del Pla d'Igualtat de l'Ajuntament de Tàrrega, aprovat per unanimitat

L'Ajuntament de Tàrrega ha elaborat un pla d'igualtat d'oportunitats entre dones i homes per aplicar en la gestió interna de l'ens. Es tracta d'un document que dirigirà l'organització municipal cap a la igualtat efectiva de gènere entre els seus empleats. El Pla d'Igualtat 2016-2019, aprovat per unanimitat de tots els grups en la sessió del Ple del 29 de desembre, treballarà per evitar qualsevol tipus de discriminació laboral entre homes i dones. Fruit de l'acord es crearà una Comissió d'Igualtat per desenvolupar el pla, el qual compta amb el vistiplau dels representats sindicals. Entre els compromisos assolits figura fer una diagnosi actual de la igualtat en el si de la plantilla municipal; equilibrar la paritat de sexes en les àrees de treball; garantir l'equitat en les condicions retributives; o vetllar per l'ús no discriminatori en el llenguatge corporatiu.

En el decurs de la mateixa sessió plenària també va rebre llum verda el pressupost municipal del 2016, que ascendeix globalment a 16.760.281 euros, xifra un 2,6% més alta que l'actual. Els comptes van rebre els vots favorables de CiU i PSC (Equip de Govern), ERC i Comú de Tàrrega mentre que la CUP es pronuncià en contra. Segons manifestà l'alcaldessa Rosa Maria Perelló, es tracta d'un pressupost de continuïtat que vetlla pel manteniment de la qualitat dels serveis públics i que aposta alhora per una major dotació en ajuts socials i ensenyament. Destaquen les aportacions a les llars d'infants i a l'Escola Municipal de Música, que augmenten un 20% i un 10% respectivament. La primera edil puntualitzà que s'han incorporat mesures de caràcter social proposades per ERC i CdT. Entre altres, a proposta de CdT, es posarà en marxa un Banc de Medicaments per a persones amb pocs recursos econòmics que pateixin malalties cròniques. D'altra banda, els comptes mantindran un volum d'inversions xifrat en 1.180.409 euros.

Prospera una moció d'ERC per donar suport a la declaració sobiranista del Parlament

En els apartats de mocions prosperà una proposta d'ERC donant suport a la declaració del Parlament de Catalunya del 9 de novembre segons la qual s'inicia un procés constituent per "crear un estat català independent en forma de república". La moció va rebre els vots favorables de CiU, CUP i ERC, els vots en contra del PSC i l'abstenció de CdT. Així mateix, s'aprovà per unanimitat una moció de la CUP per enregistrar les sessions del Ple amb càmera de vídeo. Finalment, es desestimà una altra moció de la CUP per sol·licitar la derogació de l'exempció del pagament de l'IBI de propietats d'ús religiós, amb vots en contra de CiU i PSC i vots a favor de la CUP, ERC i CdT.

comentaris