Tàrrega incorpora al Museu Cal Trepat una segadora restaurada dels anys 50

El Centre de Formació La Solana s'ha encarregat de la restauració de la peça, exponent de la mecanització del camp durant el segle XX

La nova peça restaurada incorporada al Museu Cal Trepat interior
photo_camera La nova peça restaurada incorporada al Museu Cal Trepat

El Museu de la Mecanització Agrària Cal Trepat de Tàrrega ha ampliat el seu espai expositiu incorporant una nova peça de singular valor: una segadora dels anys 50 del segle passat, fabricada a l'antiga factoria targarina. La màquina ha estat restaurada pel Centre de Formació La Solana, de gestió municipal i dedicat a l'aprenentatge d'oficis.

Cal Trepat fabricà unes 33.000 unitats d'aquesta segadora, comercialitzades arreu de la geografia espanyola

Localitzada en una de les naus del complex, l'eina agrícola llueix els colors originals amb què la firma targarina comercialitzava aquest tipus de maquinària.

La segadora que s'exhibeix al públic correspon al model 700 de tracció animal que Cal Trepat dissenyà inspirant-se en les McCormick nord-americanes. S'estima que Cal Trepat fabricà unes 33.000 unitats d'aquesta segadora, comercialitzades arreu de la geografia espanyola.

En el mateix espai, el Museu Cal Trepat exposa al públic diverses segadores i garbelladores de l'antiga fàbrica com a exponents de la mecanització del camp a partir de l'any 1914, dins l'anomenada segona revolució industrial. Fundat l'any 2012 per l'Ajuntament de Tàrrega, el Museu Cal Trepat també proposa al visitant un recorregut per cinc naus del complex on es fabricava la maquinària.

Comentaris