Els locals d’oci nocturn de Tàrrega, autoritzats a treballar com a bars convencionals

Un decret d’alcaldia estableix aquesta alternativa provisional amb les mateixes limitacions d’aforament i horari que els establiments de restauració per afavorir la seva reobertura
IMATGE D'ARXIU · Vista general del nucli urbà de Tàrrega - Ajuntament de Tàrrega
photo_camera matge d'arxiu de la vista general del nucli urbà de Tàrrega - Ajuntament de Tàrrega

L’Ajuntament de Tàrrega ha emès un decret d’alcaldia que autoritza els establiments amb llicència de discoteca o bar musical a desenvolupar activitat com a bar convencional. La mesura té caràcter extraordinari i vol facilitar la reobertura d’aquests locals d’oci nocturn davant el tancament establert per les actuals restriccions sanitàries. La tornada a l’activitat com a bar estarà sotmesa a les mateixes limitacions que la resta dels establiments d’hostaleria: aforament reduït al 30% a l’interior i horari de tancament a les 21:30h a més de la resta de protocols de seguretat sanitària (distància, mans, mascareta).

L’alcaldessa Alba Pijuan Vallverdú assenyala que Tàrrega vol facilitar així una alternativa als establiments amb llicència de discoteca o bar musical perquè puguin treballar i fer front a l’impacte negatiu de l’actual crisi econòmica. “La resposta d’aquests locals davant la possibilitat de reobrir com a bars convencionals ha estat molt positiva, segons hem pogut copsar”, segons afirma l’alcaldessa.

De moment, el termini de l’esmentada mesura temporal s’ha fixat fins el 9 de maig de 2021 (data de la finalització de l’actual estat d’alarma) si bé el decret d’alcaldia quedarà sense efecte tan bon punt el Departament de Salut aixequi les restriccions. Al mateix temps, tampoc no es descarta una pròrroga de la prerrogativa en cas que les restriccions s’allarguin més enllà del 9 de maig. En aquest sentit, el funcionament dels locals de lleure nocturn com a bars convencionals s’haurà d’anar ajustant a les noves condicions que es vagin establint per les activitats d’hostaleria i restauració.

El Ple de l’Ajuntament de Tàrrega també va aprovar per unanimitat fa dues setmanes la suspensió de la taxa d’ocupació de via pública de les terrasses de bars i restaurants durant tot l’any 2021 (una exempció que ja s’aplica des del passat mes de març). El consistori també assumeix enguany el cost del lloguer i el muntatge de l’enllumenat de Nadal per ajudar el comerç i dinamitzar l’activitat econòmica durant l’actual campanya de festes.

Comentaris