L’Ajuntament de Tàrrega ja ha recollit més de 120 propostes pels pressupostos participatius

La ciutadania decideix com invertir 100.000 euros dels comptes municipals
Vista general del nucli urbà de Tàrrega
photo_camera Vista general del nucli urbà de Tàrrega.

La nova convocatòria dels Pressupostos Participatius impulsada per l’Ajuntament de Tàrrega avança a molt bon ritme. Fins ara ja s’han recollit més de 120 propostes ciutadanes per decidir com invertir una partida de 100.000 euros dels comptes municipals. Carlos Vílchez, regidor de Participació, valora molt positivament el desenvolupament d’aquesta primera fase del procés i convida els veïns i veïnes del municipi a fer un esprint final. “En aquests moments, quan encara queda poc més d’una setmana perquè finalitzi el termini de lliurament de propostes, ja hem superat amb escreix la participació assolida en la primera convocatòria d’aquest projecte”. En aquest sentit, Vílchez afirma: “això ens demostra que els Pressupostos Participatius són una eina que cada cop té més valor i més acceptació entre la ciutadania”.

El període de recollida de propostes restarà obert fins al proper dimecres 30 de juny. Els projectes es poden fer arribar a través de dues vies: de forma telemàtica mitjançant el web www.decidimtarrega.cat o dipositant la butlleta del tríptic (que també es pot descarregar al web) en les quatre bústies ubicades a la Casa Consistorial, el Centre d’Entitats, la Biblioteca Germanes Güell i la Botiga del Museu. No hi ha límit d’edat en la presentació de propostes i per tal que els projectes siguin admesos han de ser de competència municipal; que no contradiguin els plans aprovats; que siguin viables tècnica i econòmicament; que respectin el marc jurídic i legal; i que puguin ser considerades una inversió.

Valoració tècnica de les propostes i convocatòria d’un fòrum ciutadà

A partir del juliol els Pressupostos Participatius entraran a la segona fase, quan totes les propostes recollides presencial i electrònicament seran valorades pels serveis tècnics municipals. Així, seran admeses totes les propostes que compleixin els requisits i no superin el pressupost fixat. Finalitzada aquesta fase, es publicarà un document amb les propostes vàlides i desestimades; en el cas d’aquestes últimes s’especificarà el motiu.

Més endavant, el dijous 30 de setembre, la ciutadania serà cridada a prendre part del Fòrum Ciutadà de Priorització, una sessió participativa oberta a tots els veïns i veïnes en la qual seleccionaran un nombre determinat de projectes que seran els que finalment se sotmetran a votació popular

Votació popular

En la darrera fase del procés, les propostes finalistes seran sotmeses a votació ciutadana durant el mes de novembre. Serà una votació telemàtica en què podran participar totes les persones empadronades al municipi de Tàrrega majors de 16 anys. L’Ajuntament es compromet a integrar en el pressupost del 2022 les propostes més votades fins a esgotar la partida de 100.000 euros.

Comentaris