Traurà a licitació les obres de millora de la piscina coberta els propers dies

L’Ajuntament de Tàrrega preveu reobrir la piscina municipal la primavera vinent

IMATGE D'ARXIU · Piscina coberta municipal de Tàrrega -  Ajuntament de Tàrrega
photo_camera Imatge d'arxiu de la piscina coberta municipal de Tàrrega - Ajuntament de Tàrrega

L’Ajuntament de Tàrrega traurà a licitació els propers dies les obres de millora de la piscina coberta municipal. Els treballs resoldran les deficiències que pateixen les instal·lacions, les quals es troben temporalment tancades ja que, segons un informe tècnic, no reuneixen prou condicions per garantir la salut de les persones usuàries en l’actual situació de pandèmia. La intervenció sortirà a concurs dividida en tres lots: subministrament i instal·lació d’una deshumectadora (345.568 euros); renovació del sistema de ventilació i climatització (135.924 euros); i adequació d’elements de la coberta de l’edifici (31.324 euros). Tot plegat suma una inversió de 512.816 euros. Un cop adjudicats, els contractes tindran un termini d’execució de cinc mesos. Les previsions apunten, per tant, a poder reobrir l’equipament la primavera vinent.

La tramitació de l’expedient de licitació ja ha estat aprovat per la Junta de Govern Local. El mateix òrgan també ha formalitzat l’acceptació d’una subvenció provinent de la Diputació de Lleida per un import de 152.478 euros, quantitat que ajudarà a finançar l’adquisició de la deshumectadora. El Ple de Tàrrega, a més, va aprovar per unanimitat el passat mes de juny una modificació de pressupost per ampliar el finançament de la millora de la piscina coberta. Per assumir el total de la inversió, el consistori targarí recorrerà a la concertació d’un crèdit.

Silveri Caro, regidor d'Esports:

Som conscients de la incomoditat que el tancament temporal suposa ara per als abonats i entitats que fan ús habitual de les instal·lacions però d’aquí uns mesos posarem a l’abast de la ciutadania un equipament millorat i en les condicions adequades

La piscina coberta municipal de Tàrrega es va inaugurar l’any 2004 després d’una inversió de més de 3 milions d’euros. La gestió es va arrendar a l’empresa privada Espai Esports Tàrrega SL. Amb el pas dels anys, l’equipament ha anat acumulant deficiències estructurals que requerien una inversió considerable de manteniment per poder garantir les condicions de salubritat pública, situació que s’ha vist agreujada per l’emergència sanitària del coronavirus. De moment, mentre es tramiten i s’executen els treballs de rehabilitació, l’Ajuntament de Tàrrega ha intervingut la gestió de la piscina per fer-ne el manteniment, la neteja i la vigilància ja que l’empresa arrendatària va manifestar la impossibilitat d’assumir les tasques.

Comentaris