L'Associació Alba impulsa un projecte pilot per treballar l’educació alimentària a les escoles.

A través del joc i de l’estimulació dels sentits (el gust, la vista, l’oïda, el tacte i l’olfacte), els infants descobreixen nous aliments, les seves propietats i característiques i aprenen el plaer de menjar de manera saludable.

Alumnes que  participen en el projecte la piràmide dels aliments.
photo_camera Alumnes que participen en el projecte la piràmide dels aliments.

Aquest mes de maig s’ha iniciat a l’Escola Maria Mercè Marçal de Tàrrega, el projecte pilot Juguem amb la piràmide, una sèrie de tallers destinats a donar a conèixer als infants la importància del menjar saludable a través de l’estimulació dels sentits. Una iniciativa que va sorgir de l’àrea de salut de l’Associació Alba, pensada principalment per aplicar-ho amb nens i nenes amb discapacitat de l’Escola Alba. El resultat va ser tant positiu que es va pensar a adaptar-lo també a infants d’altres escoles.

El projecte compta de diferents sessions on a través del joc i de l’estimulació dels sentits (el gust, la vista, l’oïda, el tacte i l’olfacte), els infants descobreixen nous aliments, les seves propietats i característiques i aprenen el plaer de menjar de manera saludable. A través del servei de Quàlia que gestiona diferents menjadors escolars, es va engegar una prova pilot a l’Escola Maria Mercè Marçal, amb una mostra de 18 nens i nenes de 8 a 9 anys, una activitat més de l’espai de lleure del menjador.

Rosa Melà, una de les responsables del projecte, explica, que els infants es diverteixen i aprenen jugant. Amb els ulls tapats, per exemple, estan més predisposats a tastar alguns aliments que a priori rebutjarien. Han descobert que hi ha molts tipus de cereals com el mill o l’avena, o verdures que normalment no mengen a casa com la remolatxa o el fonoll. També han introduït el concepte del producte de temporada o de proximitat i la importància de la dieta saludable.

De moment el resultat de la prova pilot està sent molt satisfactori i s’espera que a partir del curs vinent es comenci a impulsar a la resta de menjadors escolars que gestiona Quàlia. No es descarta també que s’afegeixi dins l’oferta de tallers escolars que impulsa el servei, entre els quals hi ha el taller de galetes a l’obrador El Rosal, o el de Pintant amb els artistes amb les persones del Centre Ocupacional.

comentaris