Embarrat reunirà propostes de vuitanta artistes amb presència internacional

De les 277 propostes artístiques rebudes, se n’han seleccionat 25, incorporant aportacions d’Itàlia, l’Índia, l’Argentina, Xile, Alemanya i el Brasil.

Acte de presentació del Festival Embarrat 2015.
photo_camera Acte de presentació del Festival Embarrat 2015.

Tàrrega reunirà del 26 al 27 de juny les propostes de 80 artistes, en el marc de la segona edició del Festival Embarrat, que com a novetat incorpora nous espais d'exposició, que es complementaran amb la seu oficial del certamen a la Factoria Trepat, com les sales nobles del Museu Comarcal, la galeria d’exposicions Sala Marçà i l’espai cultural de l’església de Sant Antoni. El certamen cultural compta amb un pressupost de 25.000 euros, dels que l'Ajuntament n'aporta 20.000 i 5.000 de l'institut d'Estudis Ilerdencs.

Las Muertes Chiquitas, un documental de la lleidatana Mireia Sellarès, fruit de 5 anys de vivències a Mèxic, on entrevista 30 dones sobre l’orgasme femení, així com El teorema de Maslow, en què 3 artistes parlen sobre el creixement humà i les seves frustracions, seran les ofertes que es podran veure en el Museu Comarcal

Embarrat 2014Les cinc naus de Cal Trepat seran el centre d'activitats del festival, amb l'exposició La Gran Màquina, que recull l'obra de 25 artistes seleccionats entre un total de 277 propostes presentades, i que han tingut com a leit-motiv el concepte d’alienació, entesa tal com la va desenvolupar Karl Marx: el procés a través del qual els productes de l’activitat humana escapen el control dels individus i els dominen.

La segona edició ha ampliat el marc geogràfic i s’ha obert a la participació internacional, amb aportacions d’Itàlia, l’Índia, l’Argentina, Xile, Alemanya i el Brasil.

Entre les propostes catalanes, destaca l’aportació de l’artista de Tàrrega relacionat amb el món audiovisual David Giribet, que oferirà a Cal Trepat un treball a partir dels sons d’una fàbrica. Embarrat és un festival multidisciplinari organitzat per Intersecció que busca reforçar la iniciativa dels museus, donar a conèixer el patrimoni de Tàrrega i impulsar artistes emergents amb exposicions, concerts, performances, cine, pintura i videoart, entre d’altres.

Comentaris