13.06.2021 |
Territoris.cat

L’atleta targarí Raül Arenas correrà 190 km sense aturar-se per l'escriptora Noe Gaya

Iniciativa solidària Sempre Endavant-01
Enric Mir, vicepresident de la Diputació, i l'atleta Raül Arenas en la presentació de la iniciativa "Sempre Endavant".
L’atleta targarí Raül Arenas correrà 190 km sense aturar-se per l'escriptora Noe Gaya

Raül Arenas, un atleta targarí, correrà entre aquest dijous 14 i dissabte 16 un total de 190km entre Llívia, a la Cerdanya, i Tàrrega, per un recaptar fons per la publicació d'un conte infantil escrit per Noe Gaya, una noia amb mobilitat reduïda i dificultat en la parla que va aptir un accident de trànsit l'any 2000.

Arenas ha sortit a les 7.00 hores d'aquest matí de Llívia, per correr incessantment fins arribar al carrer del carme de Tàrrega, al voltant de les 18.00 hores del dissabte. Una furgoneta l'acompanyarà al llarg del trajecte pr subministrar-li avituallament. La iniciativa solidària té el suport de la Diputació de Lleida, a través de l'Ara Lleida.

El seguiment de la cursa es pot fer a través dels perfils de Facebook i Instagram de l’atleta: raularenasisaac, i de twitter @RaularenasIsaac

Raül Arenas i Noe Gaya, dos ferms lluitadors

Arenas ha explicat que aquest projecte esportiu i solidari va néixer quan, pujant un cim, es va trobar una pedra amb el dibuix d’una papallona i un paper dins d’una bossa, fet per la Noe Gaya que, degut a la seva manca de mobilitat, i pels problemes per accedir a les muntanyes, volia que fossin esportistes i excursionistes els que les portessin als cims.

Per aquesta iniciativa, Arenas ha rebut el suport de 135 empreses del territori, entitats i institucions, i ha elaborat unes samarretes solidàries per ajudar a donar visibilitat a la iniciativa.

Arenas ha explicat també que rebrà l’aixopluc de la gent al pas pel territori. Per exemple, ha confirmat que en el seu pas per Martinet, els pares de Kilian Jornet l’estaran esperant amb un grup de joves que el rebran en aquest municipi de la Cerdanya, i que l’últim quilòmetre de cursa el farà acompanyat de la mateixa Noe Gaya, amb qui presentarà la maqueta del que ha de ser el conte titulat Aprenent a volar.

La seva arribada a Tàrrega estarà complementada per diverses activitats que ja s’iniciaran a les 5 de la tarda, amb música, sortejos, gegants i grallers

Aquesta és la tercera iniciativa solidària que endega aquest atleta de Tàrrega. Les anteriors van ser l’any 2016, en benefici de l’Associació Alba, recorrent 423 km en cinc etapes; i l’altre, l’any 2018, anant des de la Val d’Aran a Tàrrega (180 km), en benefici de Laura Galán, que pateix una lesió cerebral i ha de visitar-se als Estats Units cada sis mesos.

La vida de Noe Gaya va canviar de cop quan va sofrir un accident de trànsit l'any 2000. Al seu conte titulat El camí de la papallona, explica les seves experiències en primera persona. Després d'anys de recuperació i rehabilitació diària, la jove de l'Espluga de Francolí ha volgut transmetre amb aquesta obra la seva actitud positiva i optimista amb que ha afontat una lluita amb sacrificis diaris, tot apreciant-ne els detalls i petits èxits de cada dia. Un exemple de superació i un cant a la vida que li ha permès coneixer-se millor a si mateixa, i també que la gent conegués no només el seu cas, sinó el seu talent i empenta.

Noe Gaya té d'altres facetes creatives, com la de pintar quadres, d'on ha sortit la iniciativa Les pedres de la felicitat, l'altre projecte que lidera i que es basa en l'amistat, ja que tracta d'aconseguir que muntanyencs d'arreu del país s'enduguin les seves pedres pintades a tots els racons del món, superant de forma conjunta tots els obstacles.

L’atleta targarí Raül Arenas correrà 190 km sense aturar-se per l'escriptora Noe Gaya
comentaris