28.10.2021 |
Territoris.cat

L'Embarrat de Tàrrega rep 180 propostes artístiques per participar en l'exposició central

Els treballs seleccionats s'exhibiran a les naus del Museu Cal Trepat del 27 de maig al 5 de juny

Una imatge de l'Embarrat de l'any 2015 interior
Imatge de l'Embarrat de l'any 2015
L'Embarrat de Tàrrega rep 180 propostes artístiques per participar en l'exposició central

L'Embarrat, Festival de Creació Contemporània de Tàrrega, ha rebut un total de 180 propostes artístiques per participar en la seva exposició central, anomenada La Gran Màquina. Serà en el marc de la tercera edició del certamen, que tindrà com a epicentre les naus modernistes de l'antiga fàbrica Cal Trepat del 27 de maig al 5 de juny.

De les opcions presentades, 52 són de Catalunya, 92 de la resta de l'Estat i 36 de l'estranger. Pel que fa a la representació catalana, 17 provenen de les comarques de Lleida. El creixent ressò de l'Embarrat més enllà de les fronteres ve certificat per la procedència dels 36 treballs internacionals, arribats d'arreu d'Europa i l'Amèrica Llatina.

17 provenen de les comarques de Lleida, mentre que 36 són internacionals, arribats d'Europa i l'Amèrica Llatina

Els organitzadors, Intersecció i la Regidoria de Cultura, procediran ara a fer la selecció de les obres, la qual es farà pública el 13 d'abril. La tercera edició de La Gran Màquina ha convidat els artistes a reflexionar sobre el tema "en desús" i, com en les dues anteriors edicions, cerca la participació de creadors emergents per oferir discursos radicals i contestataris en sintonia amb les avantguardes. Com també és costum, l'Embarrat complementarà l'exposició principal amb actuacions musicals en directe, performances, visites guiades i altres activitats vinculades a la creació contemporània. La cita compta amb el suport de l'Institut d'Estudis Ilerdencs.

L'Embarrat de Tàrrega rep 180 propostes artístiques per participar en l'exposició central
comentaris