Tàrrega dóna la benvinguda a la primavera amb l'actuació del Ball d'Arquets

La festa ha sumat enguany per primera vegada les integrants de la versió infantil de la dansa, unint-se a les ballarines adultes

Actuació del Ball d'Arquets, avui a Tàrrega interior
photo_camera Actuació del Ball d'Arquets, dissabte a Tàrrega

Tàrrega va celebrar dissabte passat l'actuació itinerant del Ball d'Arquets de l'Associació Guixanet, acte que a la capital de l'Urgell simbolitza l'arribada de la primavera. La festa va sumar enguany per primera vegada les integrants de la versió infantil de la dansa, unint-se a les ballarines adultes. Les Arquets petites van debutar el maig passat en el marc de la Festa Major.

 A partir de les 12 del migdia, el seguici folklòric va recórrer els principals carrers del centre de la ciutat amb l'acompanyament musical dels Grallers de la Barra. El vermut popular que va posar el colofó a l'acte es va traslladar a l'Espai MerCAT, a causa de la climatologia.

La convocatòria de Guixanet va comptar amb la col·laboració de l'Ajuntament de Tàrrega i l'entitat Agenta. El Ball d'Arquets és una dansa tradicional targarina que fa ús d'uns arcs recoberts de flors subjectats per les balladores i que Guixanet va recuperar l'any 2012. Originari de finals del segle XIX, es basa actualment en una coreografia de Ton Farran i l'arranjament musical per a gralla, a partir de la melodia original recollida pel Mestre Güell, de Laura Rubinat. Es considera una variació del Ball de Cercolets típic d'altres localitats catalanes.

Comentaris