L’espai Paupaterres s’alia amb el Club Super 3 i suma més activitats gràcies a un conveni amb l’associació Alba

Els Amics de les Arts, Zoo, Soweto i la Terrrasseta de Preixens, artistes del cartell en la divuitena edició del festival que es celebrarà els dies 17 i 18 i que enguany dóna protanisme a la música del País Basc 

Presentació de la programació de Paupaterres
photo_camera Presentació de la programació de Paupaterres

El Paupaterres, el Festival Musical d’Estiu de les Terres de Ponent, arriba un cop més a Tàrrega els dies 17 i 18 de juliol, amb l'oferta de fins a 13 concerts per a tots els gustos i d’estils tan diversos com l’ska, el hip hop, el rock i la barreja de sons tradicionals i electrònics.

A banda del festival per als adults, el Paupaterres té un espai dedicat especialment als nens i a les famílies: el PaupaKids, que de mica en mica s’ha consolidat com un esdeveniment propi dins del Festival Paupaterres durant el dissabte a la tarda i que enguany s'amplia  gràcies al conveni que ha signat l’organització del festival amb l’Associació Alba de Tàrrega i Quàlia, l’àrea de projectes educatius d’aquesta entitat.  

El PaupaKids s’ha consolidat com un esdeveniment propi dins el Festival  durant el dissabte a la tarda

Així, l’amfitrió del PaupaKids serà en Pau, el personatge de la família dels Súpers del Club Super 3, que actuarà en directe al Càmping Municipal. A banda, els nens i nenes podran gaudir del grup d’animació Ambäukatunàbia i el seu Bassal Rock, així com participar en diferents activitats. L’entrada al PaupaKids val 3 euros i és gratuïta per als socis del Club Super 3.

Durant els dos dies que dura el certamen s’oferiran 13 concerts variats, entre els quals destaca el de Zoo, una de les revelacions de la temporada, o el quartet barceloní
Els Amics de les Arts, grup que dissabte presentarà les cançons del seu últim àlbum.

Un dels punts forts del festival d’enguany és el focus dedicat a la música del
País Basc i el seu acordió tradicional, la trikitixa. El divendres 17 de juliol
actuarà Esne Beltza, mentre que dissabte serà el torn del músic de folc Kepa Junkera, qui porta al Paupaterres el seu nou treball Una petita història de la trikitixa. Ho
farà acompanyat per la formació Sorginak, grup de noies entre els 15 i 18
anys especialitzades en polifonia i tocar l’instrument del pandero.

El festival tindrà també una àmplia presència lleidatana amb la Terrasseta de Preixens i La Família Torelli

El festival tindrà també una àmplia presència lleidatana al seus concerts. En aquesta
edició, els sons ballables i divertits, barreja de rumba catalana i ska de la Terrasseta de Preixens sonaran al costat de la veterana banda lleidatana La Família Torelli. Fruit de la col·laboració entre el Festival Paupaterres i el Ponent Roots, una de les novetats d’aquesta divuitena edició, els djs Edu i Uri (Ponent Roots Selectors), amenitzaran l’espera entre els concerts de divendres i allargaran la nit amb una actuació on punxaran clàssics de la música negra.

El programa de dissabte l’obrirà el cantautor senegalès i lleidatà d’adopció, Alu Spear. El reggae és el fil conductor de l’oferta mestissa dels djs targarins Ghetto Youth, que entre les actuacions de cada grup del dissabte, enllaçaran els sons jamaicans amb l’electrònica amb unes sessions amb molt de ritme.

La jornada de divendres finalitzarà amb Doctor Prats. Per acabar, dissabte el festival es
clourà amb dues agrupacions que tenen els sons festius com a element comú: els barcelonins Soweto i els Xeic!.

Durant els dos dies del festival, està previst que passin unes 7.000 persones per la capital de l’Urgell

Durant els dos dies del festival, està previst que passin unes 7.000 persones per la capital de l’Urgell, que es convertirà en un punt de trobada per a tot tipus de públics que gaudiran de propostes musicals, gastronòmiques i artesanals. La cita, on es barregen els sons més tradicionals i moderns, està organitzada per l’Associació Paupaterres i l’Ajuntament de Tàrrega, i ha comptat amb la col·laboració de la Diputació de Lleida i la Generalitat de Catalunya.
 

comentaris