23.05.2022 |
Territoris.cat

Tàrrega aprova adequar la fossa comuna de víctimes de la Guerra Civil i recopilar noms i informació

El Ple dóna llum verda també reclamar a la Generalitat la finca on s'havia de construir el Parc Sanitari i Social, una vegada transcorreguts més de cinc anys sense que l'equipament s'hagi materialitzat

Moment de la votació de la moció de CdT inteior
Moment de la votació de la moció de CdT
Tàrrega aprova adequar la fossa comuna de víctimes de la Guerra Civil i recopilar noms i informació

El Ple de Tàrrega ha aprovat per unanimitat una moció del grup Comú de Tàrrega (CdT) per adequar la fossa comuna del cementiri municipal on es van enterrar soldats i civils durant la Guerra Civil. Es tracta de víctimes dels bombardejos que va patir la ciutat així com soldats d'ambdós bàndols que van morir a l'hospital del Mas del Colom. La moció insta a recopilar els noms de totes les persones enterrades a la fossa i informació sobre les circumstàncies de la seva mort. Les dades es divulgaran com a exercici de memòria històrica mitjançant l'adequació de la fossa, on ja es va erigir un monument a finals de la dècada passada, segons fonts de consistori.

En el decurs de la mateixa sessió, el passat 30 de juny, també va rebre llum verda la proposta de reversió de la finca on s'havia de construir el Parc Sanitari i Social. Es tracta de la parcel·la de 21.644 m2 situada al costat de l'actual CAP-II que Tàrrega va cedir gratuïtament l'any 2008 al Servei Català de la Salut per a desenvolupar un hospital lleuger i un centre sociosanitari. Transcorreguts més de 5 anys sense que l'equipament s'hagi materialitzat, l'Ajuntament reclamarà de nou la titularitat del terreny. La proposta ha rebut el suport de tots els grups de l'arc consistorial. L'acord arriba després de constatar les nul·les expectatives del Govern català per fer realitat l'esmentada infraestructura sanitària i assistencial. La recuperació de la titularitat de la finca permetrà a la capital de l'Urgell de dissenyar nous projectes de futur en aquest sector. Al mateix temps es reclamarà l'ampliació del CAP-II.

L'Església de Santa Maria de l'Alba es declararà Bé Cultural d'Interès Nacional

Pel que fa a patrimoni, el Ple va donar llum verda per unanimitat de pronunciar-se a favor de la declaració de Bé Cultural d'Interès Nacional (BCIN) per a l'Església de Santa Maria de l'Alba, en la categoria de monument històric. El tràmit ha estat iniciat per la Direcció General d'Arxius, Biblioteques, Museus i Patrimoni de la Generalitat de Catalunya, informe que ara obté l'aval del consistori targarí. El temple, d'estil barroc classicista del segle XVII, destaca pels seus valors històrics, arquitectònics, artístics, culturals i socials.

Tàrrega aprova adequar la fossa comuna de víctimes de la Guerra Civil i recopilar noms i informació
comentaris