L'Ajuntament de Tàrrega edita el primer llibre gastronòmic amb receptes elaborades per restauradors de la ciutat

tarrega2
photo_camera Presentació del llibre ahir a la 18a Fira d'Artistes i Activitats Tradicionals

L'Ajuntament de Tàrrega ha editat un llibre que recull una quinzena de receptes elaborades per establiments de restauració de la capital de l'Urgell.

Els plats reivindiquen tant la cuina avantguardista d'autor com la tradició casolana de tota la vida. El volum ha vist la llum com a número 43 de la 'Col·lecció Natan', sèrie impulsada des del mateix consistori per a divulgar investigacions i creacions literàries vinculades al territori.

'Cuines de Tàrrega' compta amb un pròleg de l'escriptor lleidatà Vidal Vidal, també conegut per les seves crítiques gastronòmiques, i una portada dissenyada per Casa Delfín. També inclou les receptes acompanyades de fotografies i dades sobre la quinzena d'establiments participants, treball de recopilació efectuat pels tècnics Xavier García i Amanda Cardona. Es tracta de la primera guia editada sobre la gastronomia local de Tàrrega.

El volum es va presentar ahir  en el marc de la 18a Fira d'Artistes i Activitats Tradicionals amb l'assistència d'autoritats i restauradors

El receptari reivindica productes típics autòctons com la guatlla de l'Urgell o els peus de porc així com elaboracions molt arrelades a Tàrrega. És el cas per exemple del bacallà targarí, del qual se'n recopilen quatre varietats. Els establiments col·laboradors (entre els quals figuren restaurants, gastrobars o pizzeries) són: Artapa, Bar Aleix de Claravalls, Daus, Depans, El Celler de l'Artista, El Gat del Rosal, El Til·ler, La Cava, La Clau del Rebost, La Cova, Lo Raconet, Niam, Pintor Marsà, Pàdel Bistrot i Tastapans.