Arriba 'La Pedra Parla 2018', que portarà el públic de Mozart a Broadway entre el 4 i 5 d'agost

'La Pedra Parla 2018' portarà el públic de Mozart a Broadway

El cicle tindrà lloc a l'emblemàtic Monestir de Vallbona de les Monges

ovosomnes, la pedra parla
photo_camera El conjunt vocal i instrumental O vos Omnes

El Claustre del Reial Monestir serà aquest any, en la seva IV edició, l’escenari exclusiu del cicle La Pedra Parla, una aposta musical d’alta qualitat artística amb tres concerts el cap de setmana del 4 i 5 d’agost. L'esdeveniment està organitzat per l'Agència Catalana del Patrimoni Cultural Santa Maria de Vallbona de les Monges.

El Monestir de Vallbona de les Monges, elegit Monument Favorit dels Catalans aquest 2018, és una de les joies del gòtic religiós català

El cicle La Pedra Parla porta fins aquest convent cistercenc un cop l’any la música dels millors compositors de la mà dels millors intèrprets. La música compartirà protagonisme amb el silenci de la comunitat religiosa femenina que l’habita.

Amb vuit-cents anys de presència monàstica ininterrompuda, el Monestir de Vallbona, fundat el s. XII, és el tresor més desconegut i sorprenent de la Ruta del Císter

La Pedra Parla 2018 centra, per primera vegada, tots els seus concerts en un espai únic al claustre del monestir. Dirigit pel prestigiós contratenor Jordi Domènech, consta de tres concerts de música clàssica; dos el dissabte i un el diumenge, amb un tret de sortida barroc i una cloenda que portarà el públic de Mozart a Broadway.

El cicle de concerts La Pedra Parla forma part de Viu el Patrimoni, el programa cultural d’estiu que cada any organitza l’Agència Catalana del Patrimoni Cultural de la Generalitat de Catalunya amb l’objectiu d’apropar el patrimoni cultural a la ciutadania i que descobreixi de manera diferent alguns dels monuments d’arreu de Catalunya a partir d’iniciatives culturals ben diverses.

Els concerts

En el concert inaugural del dia 4 d'agost a les 19.30 hores es podrà sentir el jove conjunt vocal i instrumental O vos Omnes, amb un programa barroc protagonitzat per Charpentier i amb la interpretació de l'oratori més influent de la seva època: La història de Jefté, de Carissimi. El concert estarà dirigit per Xavier Pastrana, director i fundador de l'Ensemble.

El mateix dissabte a les 22.00 hores tindrà lloc el segon concert del cicle amb la presència de Josep Maria Colom, un dels pianistes més reconeguts de la seva generació, amb un programa centrat en dos autors fonamentals en la història de l'instrument: Debussy -del qual es commemora el 100 aniversari de la seva mort- i Chopin, amb la interpretació de la seva segona sonata.
 

Finalment, en el seu tercer i últim concert de diumenge 5 d'agost, La Pedra Parla canvia completament de registre amb un concert especialment pensat pel festival amb l'actriu i soprano Anna Moliner, acompanyada per Jordi Domènech al piano i amb un programa desenfadat que evoluciona des de la música de Mozart fins al musical de Broadway.
 

comentaris