Laia Muxí edita dos contes sobre com tractar la pandèmia de la Covid-19 amb infants

‘El poder d’en Jan’ i ‘Sempre amb mi, capità’, editats per la targarina, tracten amb delicadesa el tema del confinament i el dol
laia2

Laia Muxí, professora d'educació infantil targarina, ha escrit i il·lustrat dos contes infantils sobre com tractar la pandèmia de la Covid-19 amb els més petits de la casa.

Muxí els va editar durant el confinament i els ha difós telemàticament a diferents col·legis de Catalunya

El primer conte s'anomena 'El poder d’en Jan' i tracta la situació del confinament domiciliari; el segon, ‘Sempre amb mi, capità’, se centra en el tema del dol i el fet d'haver perdut algun familiar o conegut durant la pandèmia. Muxí ha revelat que es va veure "amb la necessitat de poder explicar als més menuts com afrontar aquests moments i animar-los perquè tinguessin l'esperança que la situació s'acabaria en algun moment.”

Sobre la metodologia que va seguir per confeccionar els contes, la targarina explica: “En el cas del primer, ‘El poder d’en Jan’, vaig realitzar videotrucades amb alumnes per poder analitzar quins sentiments experimentaven i seleccionar els més adequats per a una bona gestió emocional. Sobre el segon, ‘Sempre amb mi, capità’, vaig buscar informació sobre les fases de dol que pateixen els nens i nenes per tal de poder-ho representar al conte de manera imaginativa i fantàstica però que, a la vegada, es poguessin identificar amb el personatge, així com sentir-se compresos en les diferents etapes emocionals per les quals passaven.

Muxí, establerta a Tàrrega, considera els contes infantils una eina de gestió emocional i de treball per a potenciar valors positius imprescindibles en l'educació de les persones més joves.

comentaris