L'Ajuntament de Tàrrega posa en marxa un 'banc de medicaments'

Es tracta del programa anomenat 'Recepta Social' que vol garantir l'accés a la medicació prescrita per part de població vulnerable

reunió
photo_camera Reunió de treball del programa 'Recepta Social'

L'Ajuntament de Tàrrega ha posat en marxa el seu programa de 'Recepta Social', un nou ajut que subvencionà l'adquisició de medicaments per a persones amb pocs recursos econòmics.

Es tracta d'un 'banc de medicaments' que pretén pal·liar la 'pobresa farmacèutica' garantint l'accés de la població desfavorida al tractament mèdic prescrit.

La iniciativa s'adreça específicament a malalts crònics que necessiten una medicació continuada i que no poden fer front a aquesta despesa

A Tàrrega treballaran conjuntament professionals mèdics i tècnics del CAP, serveis socials i entitats del tercer sector per a detectar casos de vulnerabilitat. Al mateix temps s'ha establert un protocol d'actuació amb quatre farmàcies del municipi adherides al projecte, les quals s'han senyalitzat amb el logotip 'Recepta Social'.

El projecte compta amb una partida inicial de 10.000 euros en el pressupost municipal

Els beneficiaris del programa, que comptaran amb una acreditació personalitzada, podran així recollir en aquests establiments la medicació prescrita de forma gratuïta o amb copagament segons cada cas.

El cost pendent serà finançat per l'Ajuntament de Tàrrega. Els beneficiaris de la 'Recepta Social' es derivaran prèviament des dels serveis socials juntament amb un aval mèdic.