L'Embarrat de Tàrrega, Festival de Creació Contemporània, exhibirà treballs de 32 artistes emergents del 26 al 28 de maig al Museu Trepat

Neix Lo Petit Embarrat amb tallers de creativitat adreçats al públic familiar, amb accions, música i gastronomia completen un programa que aposta per l'art experimental i radical

Arxiu, activitats al Museu Cal Trepat de Tàrrega @Territoriscat
photo_camera Activitats de l'edició 2016 del festival Embarrat Museu Trepat de Tàrrega

La quarta edició de l'Embarrat - Festival de Creació Contemporània de Tàrrega exhibirà obres de 32 artistes emergents de diverses disciplines els dies 26, 27 i 28 de maigEl Museu Trepat de la capital de l'Urgell tornarà a ser l'escenari en què els nous creadors acostaran al públic els seus treballs, agrupats en l'exposició col·lectiva La Gran Màquina IV.

Presentació del festival Embarrat 2017 Museu Trepat de TàrregaL'Embarrat ha plantejat enguany als artistes que reflexionin sobre el concepte de lentitud en contraposició a la rapidesa que impera a la societat actual. D'aquí el lema As slow as possible  (tan a poc a poc com sigui possible). Els autors seleccionats procedeixen de les comarques de Lleida i d'altres punts de Catalunya i l'Estat (Madrid, Granada, Pamplona, Palma de Mallorca). En l'apartat internacional visitaran Tàrrega obres procedents de Mèxic, Perú, Brasil, Alemanya, Suècia, Corea del Sud o Sud-Àfrica entre altres.

Fidel a la seva vocació avantguardista, el festival targarí anima els autors a expressar-se mitjançant diferents disciplines com el vídeoart, la fotografia, el disseny, el còmic, la música electrònica, les arts escèniques experimentals o qualsevol altre tipus de manifestació del pensament. També s'exhibiran treballs on-line sense presència física al Museu Trepat, mitjançant e-mail o Instagram.

Com a novetat, la tasca de comissariat de La Gran Màquina IV desenvolupada per Jesús Vilamajó es reforça enguany amb Alexandra Laudo, artista conceptual que treballa sobre el pas del temps 

Festival Embarrat Museu Trepat de Tàrrega cartellUna novetat significativa és Lo Petit Embarrat, proposta oberta al públic familiar amb activitats participatives vinculades al tema as slow as possible. La finalitat és potenciar la creativitat de petits i joves acostant-los al món de l'art a través de tallers. Destaca també l'ampliació de la programació fins a tota la tarda de diumenge gràcies a les propostes de música i art experimental que arribaran des de Konvent, espai de creació contemporània ubicat en un antic convent de la colònia tèxtil Cal Rosal, al costat del riu Llobregat.

La programació també concentrarà del 26 al 28 de maig una extensa programació de performances, concerts i atractius gastronòmics. Es configura així un cap de setmana d'intensa activitat que dóna la dimensió de festival. El concert inaugural anirà a càrrec del Col·lectiu Free't, integrat per una quinzena d'artistes de Lleida i que desenvolupa el llenguatge del soundpainting. D'altra banda, els vermuts electrònics tindran com a protagonistes els joves productors Skygaze (d'Oviedo) i Nølah (Tàrrega). No faltarà el ganxo gastronòmic dels food-trucks.

Comentaris