Persones amb discapacitat intel·lectual reinterpretaran una obra de Miró, en un projecte artístic de l'Espai de Verdú

Una trentena d'usuaris del Grup Alba i alumnes de l’Escola Jardí de Verdú participen en el repte de reinterpretar l’obra de Miró, “La guerrière de cent ans”, per després elaborar una exposició col·lectiva
Els participants en el projecte "Reinterpretant a Miró" a l'Espai Verdú ©GrupAlba
photo_camera Els participants en el projecte "Reinterpretant a Miró" a l'Espai Verdú ©GrupAlba

El Centre de Recursos de Verdú del Grup Alba i la Galeria Mayoral de Barcelona han engegat aquest dimarts el projecte Reinterpretant a Miró, amb el qual una trentena de nois i noies amb discapacitat intel·lectual de les diferents àrees de l'entitat social i també alumnes de l'Escola Jardí de Verdú, hauran de reinterpretar l'obra La guerrière de cent ans. 

La guerrière de cent ans és una litografia de l'any 1975 de Joan Miró de la qual només n'hi ha una trentena a tot el món

Ramon Tàssies en el taller a l'Espai de Verdú ©GrupAlbaAquest dimarts els participants en el projecte Reinterpretant a Miró han participat en un taller, que han impartit Cristina Mayoral i Ramon Tàssies de la Galeria Mayoral de Barcelona, amb el qual es proposa el repte de fer un exercici de reinterpretació d’una litografia de grans dimensions del quadre La guerrière de cent ans que presideix a partir d'aquest dimarts una de les sales de l’espai de Verdú.  Durant les pròximes setmanes els participants treballaran per tal d'elaborar una reinterpretació personal de l’obra utilitzant diferents materials i tècniques per aconseguir-ho.

El resultat del treball es veurà materialitzat els dies 13 i 14 de novembre en el marc d'una exposició col·lectiva que es durà a terme a l'Espai de Verdú del Grup Alba 

Cristina Mayoral ha manifestat que poder iniciar el taller és una manera de continuar la col·laboració iniciada amb la cessió de l'edifici al Grup Alba. En aquest sentit, s'ha mostrat confiada que hi hagi més col·laboracions en el futur per tal de fer que l'espai "sigui viu, es faci servir i l'art hi respiri".

Participants en el taller Per la seva banda, l'educadora del Centre de Recursos de Verdú, Núria Marsiñach, ha apuntat que als tallers s'hi explica la tècnica de Miró i després, cada grup, al seu centre i escola treballen sobre aquesta. Per les persones que hi participen, ha afegit Marsiñach, el fet de fer una exposició amb els seus treballs i que tothom els pugui veure, "els fa sentir molt útils". En aquest sentit, se senten motivats i els inspira a fer més obres. 

Implicació local en la iniciativa

El Centre de Recursos de Verdú té la voluntat implicar als artistes i les associacions del municipi de l'Urgell, i per aquest motiu les persones que visitin l'exposició el cap de setmana, podran participar un vermut musical el dissabte al migdia amb el músic verduní Eduard Boleda i un taller de ceràmica el dissabte a la tarda a càrrec de l'artista també de Verdú, Enric Orobitg. El diumenge al matí es farà una ballada de gegants i xocolatada, i a final del matí un contacontes per als més petits.    

Comentaris