17.05.2021 |
Territoris.cat

DEL 27 DE SETEMBRE AL 14 DE FEBRER

L'espai Guinovart d'Agramunt explora els 'llindars' vitals de l'artista amb una nova mostra

El muntatge compta amb peces particulars que feia anys que no s'exposaven al públic

guinovart2
L'espai Guinovart d'Agramunt explora els 'llindars' vitals de l'artista amb una nova mostra

 'Llindars' és el títol de la nova exposició que des del diumenge 27 de setembre, i fins el 14 de febrer, acull l'Espai Guinovart d'Agramunt.

La trentena d'obres exposades provenen de la pròpia fundació així com de col·leccions privades que feia anys que no s'exposaven al públic

L'exposició engloba diverses etapes de Guinovart i intenta explicar el concepte de llindars, que es va repetint una vegada i una altra a l'obra de l'artista. La mostra està dividida en tres espais, un primer on es mostra els límits propis de l'existència, com poden ser les estacions de l'any o la transició de la vida a la mort. En un segon recull d'obres s'hi veu la pròpia exploració del límit de la pintura, on Guinovart trenca l'espai de la tela fent que la realitat formi espai de l'obra i la tela vagi més enllà del requadre. Així, les obres del tercer apartat no mostren obres planes sinó una nova dimensió a partir de la creació de diferents nivells, que poden ser físics o desconeguts a través d'espais foscos o orificis.

Pla obert d'algunes de les obres que formen l'exposició 'llindars' a l'Espai Guinovart d'Agramunt, el 27 de setembre de 2020. (Horitzontal)

Bernat Puigdollers, comissari de l'exposició, afirma que el concepte de llindars és força present al llarg de les diferents etapes de l'artista, especialment a partir dels anys 60. És llavors, quan segons Puigdollers, "la manera tradicional de pintar se li queda curta i comença a buscar noves maneres d'expressar-se", ja sigui introduint elements perforats o afegint capes de pintura a les seves obres, entre altres.

Guinovart és un dels artistes fonamentals de Catalunya de la segona meitat del segle XX

L'espai Guinovart d'Agramunt explora els 'llindars' vitals de l'artista amb una nova mostra
comentaris