01.07.2022 |
Territoris.cat

L'Urgell obre el territori i els municipis al turisme de les autocaravanes i furgonetes

La comarca de l'Urgell compleix els requisits necessaris per posicionar-se com a destí preferent pels amants del Caravàning: una rica gastronomia amb productes com el vi blanc i vi negre de criança, l'oli d'oliva, els torrons, la fruita fresca, l'ametlla, el formatge de cabra o les plantes aromàtiques
Ajuntament de Maldà habilita una zona pel projecte Vanwoow @CCUrgell
Ajuntament de Maldà habilita una zona pel projecte Vanwoow @CCUrgell
L'Urgell obre el territori i els municipis al turisme de les autocaravanes i furgonetes

El passat cap de setmana es va presentar a Vallbona de les Monges, el projecte Territori Vanwoow, una iniciativa dirigida al turisme d'autocaravanes i furgonetes a la que s'hi han afegit Agramunt, Belianes, Bellpuig, Castellserà, Ciutadilla, Maldà, Nalec, Preixana, Rocallaura, Vallbona de les Monges i Verdú.

En l'acte de presentació del projecte hi van assistir el President del Consell Comarcal de l'Urgell, Gerard Balcells, la Consellera de Turisme, Gràcia Auró, els representants de l'empresa de gestió de rutes Coopdevan (Vanwoow), i les alcaldesses i alcaldes dels municipis participants.

L'alcadessa de Vallfogona de les Monges Sílvia Fernàndez recull l'acreditació VanwioowLa Plataforma Social i Col·laborativa Coopdevan (Vanwoow) va signar un conveni amb el Consell Comarcal de l'Urgell, a través del qual els ajuntaments participants es comprometien a habilitar espais per l'estacionament i pernoctació d'autocaravanes i furgonetes. Els Ajuntaments van rebre un distintiu que els acredita com a zona Vanwoow, i formaran part dels circuits d'aquest estil de turisme, que també ha de servir per a la divulgació de la comarca i del patrimoni natural i arquitectònic.

A la comarca, actualment tan sols Preixana i Vallbona de les Monges compten amb zona d'estacionament consolidada, i Tàrrega també en té però forma part d'un altre projecte.

La comarca de l'Urgell compleix els requisits necessaris per posicionar-se com a destí preferent pels amants del Caravàning: una rica gastronomia amb productes com el vi blanc i vi negre de criança, l'oli d'oliva, els torrons d'Agramunt, la fruita fresca, l'ametlla, el formatge de cabra, les plantes aromàtiques entre altres molts productes. La cultura és una altra dels punts forts d'aquest territori: ceràmica, tradicions, museus i patrimoni completen la seva oferta turística.

A més a més, l'excel·lent orografia, consolida la comarca com una de les més apropiades per realitzar BTT i camins a peu en família al voltant del Canal d'Urgell, el riu Corb, el riu Sió o el riu Ondara.

Què és vanwoow?

Una cooperativa sense ànim de lucre on es fomenta la participació i decisió a través de la plataforma. Una iniciativa que proposa una alternativa per al turisme itinerant amb centenars punts de pernoctacions i experiències amb un objectiu social.

Es defineix com una Plataforma Social i Col·laborativa de turisme responsable i sostenible que dinamitza municipis contra la despoblació

L'Urgell obre el territori i els municipis al turisme de les autocaravanes i furgonetes
comentaris