El Monestir de Santa Maria de Vallbona de les Monges escenari de la setena edició del cicle musical La Pedra Parla

El cicle musical, que està organitzat per l'Agència Catalana del Patrimoni Cultural del Departament de Cultura, i la comunitat del monestir amb la col·laboració de l'Ajuntament de Vallbona de les Monges, té com a objectiu divulgar la cultura i els espais patrimonials singulars de les terres lleidatanes
El quartet de violoncels Les Mademoicelli ©Rafael López-Monné
photo_camera El quartet de violoncels Les Mademoicelli ©Rafael López-Monné

El quartet de violoncels Les Mademoicelli integrat per Andrea Amador, Irma Bau, Anna Costa i Amaia Ruano va clausurar aquest diumenge el cicle musical La Pedra Parla, una iniciativa que ha permès descobrir el Pati dels Horts del Monestir de Santa Maria de Vallbona de les Monges, un espai del monument al qual no i pot accedir habitualment el públic.

El cicle musical, que està organitzat per l'Agència Catalana del Patrimoni Cultural del Departament de Cultura, i la comunitat del monestir amb la col·laboració de l'Ajuntament de Vallbona de les Monges, té com a objectiu poder compartir el silenci de la comunitat religiosa femenina que hi resideix. El cicle també té la voluntat de divulgar la cultura i els espais patrimonials singulars de les terres lleidatanes.

Maria Hinojosa, Jorge Morata, Aurora Peña, Elías Arranz, i l'orquestra Ensemble Contratemps ©BonaPremsa
Maria Hinojosa, Jorge Morata, Aurora Peña, Elías Arranz, i l'orquestra Ensemble Contratemps ©Rafael López-Monné

Els organitzadors asseguren que s'ha constatat la consolidació del cicle La Pedra Parla, ja que els concerts que es van programar en aquesta setena edició que va tenir lloc els dies 6 i 7 d'agost, va exhaurir totes les localitats. El certamen va arrencar dissabte dia 6 amb les guitarres d'Enrike Solinís, 'Ars Lachrimae', amb obres de Bach, Dowland, Mudarra o Vissé, entre altres, i l'òpera 'Acis i Galatea' de Händel, i aquest diumenge el quartet de violoncels Les Mademoicelli va clausurar el cicle.

Comentaris