El Mag Lari converteix un casalot del segle XVI de Castellserà en un escape room ple de secrets

Mag Lari ha traslladat a Castellserà una mostra de la seva col·lecció particular d'objectes de Michael Jackson que ha col·leccionat durant anys  
Mag Lari en la sala d'assaig a Castellserà ©JosepAPérez
photo_camera Mag Lari en la sala d'assaig a Castellserà ©JosepAPérez

Quina relació podrien tenir, Felip V, Pau Casals, Francina Redorta –la bruixa de Menàrguens- o el Sant  Greal?, aquest és el fil conductor del projecte que el Mag Lari ha dut a terme a Castellserà sota el nom de La Casa dels Àngels.

L’artista va adquirir l’any 2018 el casalot  de Cal Tarragona al municipi de Castellserà, un edifici que data del segle XVI que va convertir en la seva residència, i en museu dedicat a la màgia. Però la casa en si ja estava plena de màgia, de secrets, d’objectes i estances sorprenents que Lari ha anat descobrint a poc a poc i ara vol compartir amb el públic amb el nom de La Casa dels Àngels.

Mac Lari i l'alcalde Marcel Pujol en el Petit Llantiol ©JosepAPérez
Mac Lari i l'alcalde Marcel Pujol en el Petit Llantiol ©JosepAPérez

El popular mag ha recopilat un seguit d'històries documentades i algunes llegendes que són el fil conductor de la visita, Felip V hi va passar una nit amb la seva comitiva de camí a Barcelona, Pau Casals hi feia estades per l’amistat que tenia amb Enric Tarragona, tots dos membres de la Lliga Regionalista. En la casa hi ha una habitació amb el seu nom en la que s'hi troba la pipa del músic.

Mag Lari mostra els vestits dels espectacles ©JosepAPérez
Mag Lari mostra els vestits dels espectacles ©JosepAPérez

Però Lari va quedar sorprès amb dues de les llegendes al voltant del casalot, la que fa referència a Francina Redorta, coneguda com "La Bruixa de Menàrguens", que el 1616 va ser jutjada a Castellserà i es va penjar al tossal de les Forques després de demanar ajuda als Tarragona. L’altra explica que el Sant Greal també va passar una nit en les estances de Castellserà.

Mag Lari mostra les pintures de la família Tarragona ©JosepAPérez
Mag Lari mostra les pintures de la família Tarragona ©JosepAPérez

Sobre aquest argument Lari ha desplegat una mena d’escape room amb unes pistes que el públic haurà de seguir fins a trobar el Sant Greal, però al mateix temps tindrà l’oportunitat de recórrer estances tenebroses, i observar objectes sorprenents. El recorregut arriba a les golfes on Lari ha intentat reproduir reviure el què va passar Francina Redorta abans de ser condemnada.

Objects de la col·lecció de Michael Jackson ©JosepAPérez 1
Objects de la col·lecció de Michael Jackson ©JosepAPérez 1

El públic podrà completar la visita a la casa amb un espectacle en la sala que Lari ha batejat com el Petit Llantiol, el cafè teatre on va començar la seva trajectòria professional, en la qual es faran representacions familiars. I la cirereta de la visita és el recull  d'objectes de Michael Jackson que ha col·leccionat durant anys el Mag Lari. S'exposen 300 d'un total de 1.000 que té el mag i destaquen elements com cabells del cantant nord-americà, discs d'or, o peces de vestuari.

Un cop finalitzat el recorregut per "La Casa dels Àngels" el visitant pot fer una parada en el restaurant situat a les antigues porqueres o en la terrassa. Segons explica Lari un espai en el qual també està previst poder programar altres espectacles durant l’estiu.

 L'alcalde de Castellserà, Marcel Pujol vadestacar que al poble es "presumia" d'aquesta casa però gairebé ningú no hi havia entrat. Per això, ha posat en valor que el Mag Lari hagi fet "una cosa màgica" que és obrir-la per tal que vilatans i visitants l'ha puguin gaudir.

Pujol també va afirmar que a més hem guanyat un fantàstic veí, molt proper, i que amb La Casa dels Àngels ajudarà a posar el nom de Castellserà a la palestra

Així mateix, va avançar que aquest estiu se celebra el desè aniversari del festival CastellSerà de Nit que, precisament, inaugurarà el Mag Lari i en el qual la terrassa de casa seua passarà a ser un escenari.

Comentaris