El Festival Embarrat 2017 de Tàrrega tanca amb més públic i consolidant-se com a focus d'art contemporani

1.800 visites durant aquest cap de setmana i el caràcter referencial assolit certifiquen l'atractiu de la proposta, que continuarà apostant per la creació més radical i avantguardista

Embarrat Vermut electrònic celebrat avui a les naus de Cal Trepat interiro
photo_camera Vermut electrònic celebrat diumenge a les naus de Cal Trepat

El certamen Embarrat - Festival de Creació Contemporània de Tàrrega va tancar diumenge les portes de la quarta edició amb un total de 1.800 visitants, xifra un 20% superior en relació a l'any passat. Segons els organitzadors, a l'augment de públic "cal afegir el caràcter referencial que l'Embarrat adquireix progressivament en els cercles de l'art radical i innovador". Prova d'això és que els organitzadors van rebre vora 300 propostes de participació, de les quals es van seleccionar els 32 treballs exhibits enguany.Embarrat L’equip directiu de l’Embarrat 2017 amb artistes participants al festival texte

Els impulsors de l'esdeveniment, la Regidoria de Cultura i el Museu Trepat, van valorar "que la consolidació de l'Embarrat és un fet. Per al regidor de Cultura, Raül Palacios, el seu èxit "també projecta el Museu Trepat com a espai viu i de múltiples atractius, integrant l'equipament en el paisatge cultural del territori". Així mateix, s'ha constatat un major nombre de visitants forans, els quals valoren la singularitat tant de les obres presentades com del marc d'exhibició, les naus de l'antiga fàbrica Cal Trepat.

Lo Petit Embarrat tindrà continuïtat

En el balanç del certamen, es va posar de manifest que, ja certificada la fidelització de públic i artistes, l'Embarrat treballarà per créixer amb nous al·licients. En aquest sentit, es confirma la continuïtat de Lo Petit Embarrat, tallers creatius per als infants estrenats amb bona resposta de públic. Alhora es valora en positiu la incorporació de l'art "transmèdia", o sigui mitjançant les noves tecnologies i sense presència física a Cal Trepat. L'art "transmèdia" ha estat representat en aquest 2017 amb quatre exponents, una fórmula que obre nous camins dins l'exhibició artística. També s'han saldat amb èxit els concerts de música experimental i les accions de Konvent, espai barceloní de creació contemporània convidat enguany.

Un nou comissari convidat cada any

Els 32 treballs presentats al festival s'han agrupat com de costum dins la mostra col·lectiva "La Gran Màquina IV". La tasca de comissariat desenvolupada habitualment per Jesús Vilamajó s'ha reforçat enguany amb Alexandra Laudo, artista conceptual que treballa sobre el pas del temps.

Laudo ha esdevingut així la primera comissària convidada de l'Embarrat, costum que es vol repetir en el futur. L'Embarrat ha plantejat enguany com a leit-motiv el concepte de lentitud en contraposició a la rapidesa que impera a la societat actual. D'aquí el lema "As slow as possible" ("tan a poc a poc com sigui possible"), plasmat a través de diverses disciplines artístiques com el vídeo, la fotografia, el disseny o la música. El Premi Embarrat 2017, dotat amb 1.500 euros, s'ha concedit ex aequo a les obres "Gnossienne nº1" de Laura Llaneli i "Vuit temporitzadors elèctrics" de Daniel Moreno Roldán. D'altra banda, el jurat del festival també ha distingit "1º Interior D" de María Sánchez amb el Premi Institut d'Estudis Ilerdencs, dotat amb la producció d'una exposició individual l'any 2018 a la Sala Gòtica de l'IEI.

Comentaris