En marxa la III Fira Estudies & Treballes de Tàrrega que enguany estrena nova ubicació

"La fira posiciona Tàrrega com a referent a les comarques de Lleida en matèria d'educació", ha assenyalat l'alcaldessa de Tàrrega, Alba Pijuan
Recorregut inaugural Fira FET Tàrrega ©AjTàrrega
photo_camera Recorregut inaugural Fira FET Tàrrega ©AjTàrrega

Arrenca a Tàrrega la tercera edició de la Fira Estudies & Treballes, enguany, des d'una ubicació nova que s'estrena a l'espai MerCAT i a la plaça de les Nacions sense Estat, per tal d'afavorir l'orientació laboral i formativa i aplegar un gran aforament de persones interessades en noves formacions i oportunitats laborals.

La fira ha començat avui i s'allargarà fins demà 

La programació ha començat avui amb xerrades formatives i tallers i acabarà demà, 10 de març amb una extensa programació farcida de xerrades que informaran dels recursos ocupacionals a l'aptitud d'emprendre i com fer-ho. La jornada clourà amb un torn de preguntes sobre l'accés a la universitat, a càrrec d'Alejandro Cruz.

En el marc de la FET es presenta el nou protocol d'orientació professional de l'Agència Pública de Formació i Qualificació Professionals de Catalunya, un document dirigit als professionals de l'orientació i l'ocupació i de l'emprenedoria sobre el nou model d'acompanyament als usuaris que volen transformar-se o qualificar-se professionalment

Recorregut inaugural Fira FET 2023 ©AjTàrrega
Recorregut inaugural Fira FET 2023 ©AjTàrrega

Durant el recorregut inaugural de l'edició, l'alcaldessa, Alba Pijuan ha aprofitat per expressar que el certamen posiciona Tàrrega com a referent a les comarques de Lleida en matèria d'educació. Per altra banda, la secretària general del Departament d'Educació, Patrícia Gomà ha assenyalat que fires com Estudies & Treballes donen a conèixer l'àmplia gamma d'ofertes d'estudis i graus que hi ha al territori lleidatà, a més d'insistir en el fet que "és cabdal l'aposta per la formació professional, sobretot del grau mitjà, perquè ofereix formació tècnica de qualitat, especialitzada i amb una gran inserció laboral".

La Fira Estudies & Treballes compta amb el suport d'una pàgina web on poden consultar-se tots els recursos i materials, junt amb una nova actualització de la "Guia de Recursos i suport a l'educació", que disposa del catàleg d'activitat i recursos educatius de 0 a 99 anys en l'àmbit de l'Educació, Ocupació, Emprenedoria, Suport educatiu, Lleure, Social, Ciutadania i participació, Benestar i activitat física, Salut, Cultura i art, Medi ambient i Cura de l'entorn. 

Fira Estudies & Treballes

La iniciativa FET es va posar en marxa l'any 2021 en format telemàtic. Enguany, el saló repeteix el seu format presencial amb la voluntat d'esdevenir una fira oberta a tota la ciutat i a tot el territori per tal de donar a conèixer l'àmplia oferta formativa i l'ecosistema d'ocupació i emprenedoria de l'Urgell. 

Amb aquesta finalitat es planteja com un punt de trobada entre tots els i les joves, les persones que volen formar-se, trobar feina o millorar professionalment i les empreses que cerquen talent. El certamen aplega 25 centres, entitats i organitzacions, està organitzat per la Regidoria de Ciutadania, Educació i Treball de l'Ajuntament de Tàrrega i el Pla Educatiu d'Entorn, amb la col·laboració dels departaments d'Educació i Treball de la Generalitat de Catalunya. 

comentaris