28.10.2020 |
Territoris.cat

En marxa l'EDhack Tàrrega, un laboratori innovador d'idees

La iniciativa culminarà amb una trobada participativa de gent jove ('hackató') els dies 6 i 7 de novembre

Fotografia: Ajuntament de Tàrrega
Fotografia: Ajuntament de Tàrrega
En marxa l'EDhack Tàrrega, un laboratori innovador d'idees

Es posa en marxa el projecte EDhack Tàrrega, un nou laboratori social, educatiu i comunitari que impulsa l'Ajuntament de Tàrrega i la Fundació Jaume Bofill.

Es tracta d'un espai innovador de creació que vol generar idees a partir de la participació ciutadana, en especial la gent jove

El seu objectiu és dissenyar projectes beneficiosos per a la comunitat abordant reptes com la convivència, el civisme, la sostenibilitat, l'educació, la cultura, la igualtat de gènere i altres aspectes en l'espai públic.

Es tracta d'un concepte pioner que la Fundació Jaume Bofill ja ha celebrat amb èxit a Girona i al barri del Raval de Barcelona. Tàrrega esdevindrà la primera ciutat de la demarcació de Lleida a acollir un Edhack.

L'EDhack Tàrrega culminarà amb la celebració d'una 'hackató' els dies 6 i 7 de novembre

La capital de l'Urgell convocarà una trobada de gent jove, entitats, activistes, tècnics i educadors que participaran en activitats de dinamització de l'espai públic. Durant la 'hackató' es generaran propostes que ajudaran a construir entorns de convivència i aprenentatge a l'espai públic de la ciutat.

Durant la 'hackató' un equip de 12 mentors i mentores i 13 facilitadors i facilitadores orientaran els 'EDhackers' en el procés de creació de les solucions. Segons les necessitats de cada equip, es determinaran aquelles persones que més hi encaixen per la seva experiència, coneixements o recursos.

Per valorar les solucions proposades, hi haurà una primera tria dels prototips més prometedors

Els equips seleccionats accediran a la presentació final de la 'hackató'. Les propostes dels equips que passin a les presentacions finals seran valorades per un jurat que tindrà en compte criteris de rellevància, viabilitat, originalitat, xarxa, transferència, desenvolupament i comunicació. La Fundació Jaume Bofill dotarà el projecte guanyador per ajudar a fer-lo realitat.

En marxa l'EDhack Tàrrega, un laboratori innovador d'idees
comentaris