El Mercat De Prop de Preixana incorpora proposta esportiva amb la Cursa entre Cabanes

Presentació Mercat De Prop de Preixana La Cava de Tàrrega
photo_camera Presentació Mercat De Prop de Preixana La Cava de Tàrrega

L'Ajuntament de Preixana vol fomentar el consum de productes alimentaris de proximitat entre tots els sectors de població. Per aquest motiu organitza la fira gastronòmica De Prop, que els dies 14 i 15 de desembre celebrarà la seva setena edició. Una de les principals novetats d'aquest any és que el certamen es completarà amb la cursa i caminada Entre Cabanes, organitzada amb el suport de Consell Esportiu de l'Urgell.

Aquesta activitat, que tindrà lloc el diumenge al matí, pretén promoure l'activitat física i la descoberta de l'entorn i del patrimoni local, concretament les cabanes de pedra de la zona ZEPA Belianes-Preixana. Els participants podran triar entre tres recorreguts: dos per a la carrera d'11 i 21 quilometres i un per a la caminada, d'11 quilòmetres. Una altra de les novetats d'aquest any és que el certamen oferirà breus actuacions musicals cada hora a càrrec de músics locals i organitzarà algun acte solidari amb La Marató de TV3.

El Mercat De Prop de Preixana incorpora proposta esportiva amb la Cursa entre CabanesL'alcalde, Jaume Pané, ha destacat que amb aquesta nova activitat es pretén que el públic pugui gaudir de tota una jornada a Preixana
combinant l'esport amb la degustació i compra de productes alimentaris de proximitat
. Per la seva part, la directora de la fira, Sandra Heras, ha explicat que el consistori vol maridar la gastronomia amb la cultura a la vegada que aposta perquè la fira tingui vessant solidari.

Com és habitual, la fira comptarà amb un ampli mercat de productes de km 0, show cooking de la mà de reconeguts i prestigiosos cuiners, demostracions, maridatges i tallers així com activitats per als més petits, entre altres propostes. S'oferirà també esmorzar i sopar, elaborats per cuiners de la zona. Dissabte l'encarregat de preparar el menú de migdia serà el xef Albert Marimon de La Cava de Tàrrega.

Albert Marimon ha valorat fires com la de Preixana que posen en contacte directe els productors amb els consumidors finals. La setena fira De Prop obrirà portes dissabte de 10 del matí a 8 del vespre i diumenge de 10 del matí a 3 de la tarda, sent l'entrada gratuïta.

Comentaris