26.09.2022 |
Territoris.cat

Més de 10.000 persones gaudeixen del Paupaterres de Tàrrega

En l'edició del seu 20è aniversari, el certamen consolida el caràcter referent

paupaterres1
Ambient del XXè Paupaterres
Més de 10.000 persones gaudeixen del Paupaterres de Tàrrega

Tàrrega ha celebrat aquest cap de setmana la vintena edició del Paupaterres, el Festival Musical d'Estiu de Ponent. I ha aconseguit atreure a més de 10.000 espectadors, que han gaudit de les propostes d'un extens cartell dominat pel pop-rock, el folk i els ritmes de fusió. 

La trobada va comptar amb els concerts previs del dijous 13 de juliol a càrrec de Fa1na (al Gat del Rosal) i El Sobrino del Diablo (al Bar Novum).

La inauguració oficial de l'edició tingué lloc el divendres 14, amb l'obertura de les portes al Càmping Municipal de Tàrrega i al ritme de les populars melodies del cantautor mallorquí Tomeu Penya. El so intimista dels Sons de Sobretaula encisà també el públic igual que els ritmes folk dels Ethno Catalonia. Altres plats forts de la vetllada foren l'ska dels veterans Dr Calypso i la rumba pop dels Gertrudis, arrodonits amb la sessió de Dirty Brown.

El dissabte 15 el protagonisme recaigué en el quartet barceloní Els Amics de l'Arts, que fonamentalment interpretà les cançons del seu nou treball, 'Un estrany poder'. Roba Estesa, grup revelació del moment, també captivà l'audiència targarina gràcies a l'energia dels seus missatges a favor de la igualtat dona-home.

Com és costum, el Paupaterres ha servit d'altaveu de les formacions de casa, com és el cas de La Terrasseta de Preixens, agrupació que recentment estrenà el seu quart àlbum d'estudi, 'Tou'. Altres moments arribaren de la mà de l'acordionista Carles Belda i el guitarrista Marc Serrats; el folk balcànic de Trocamba Matanusca; i els sons tradicionals bascos de Kolpez Txalaparta.

Però l'edició 2017 de Paupaterres també ha estat un èxit per la seva connexió amb l'àmbit infantil i familiar, amb el PaupaKids, que amenitzà la tarda de dissabte amb jocs d'aigua, tallers, circ i el nou espectacle musical dels targarins Diga'ls-Hi Inquiets.

​​Els Amics de les Arts, Gertrudis, Tomeu Penya, Dr Calypso, Roba Estesa o La Terrasseta de Preixens han captivat l'audiència en multitudinaris concerts

Més de 10.000 persones gaudeixen del Paupaterres de Tàrrega