07.05.2021 |
Territoris.cat

Més de 600 escolars de Tàrrega participen en tallers sobre danses tradicionals

A partir d'una iniciativa de l'Associació Guixanet, els infants aprenen l'Eixida i el Ball de Bastons com activitat prèvia a la Festa Major

Alguns dels alumnes de 4t de Primària del Col·legi Àngel Guimerà que participen als tallers de folklore targarí (1) interior
Alumnes de 4t de primària del Col·legi Àngel Guimerà, que participen en els tallers de folklore targarí
Més de 600 escolars de Tàrrega participen en tallers sobre danses tradicionals

Més de 600 escolars de primària de Tàrrega participen aquests dies en tallers formatius per donar a conèixer les danses tradicionals de la ciutat, en concret l'Eixida i el Ball de Bastons. La iniciativa, fruit de l'Associació Guixanet amb suport de l'Ajuntament de Tàrrega i col·laboració de l'Esbart Albada, vol transmetre el patrimoni folklòric local a les noves generacions. De fet, els nens i nenes que aprenen les coreografies en aquests tallers també participaran en l'Eixideta, una cercavila infantil de cultura popular que tindrà lloc el dijous 12 de maig en el marc de la Festa Major de la capital de l'Urgell.

Els tallers s'adrecen a l'alumnat de tercer a sisè curs d'educació primària de les escoles de la ciutat: Jacint Verdaguer, Àngel Guimerà, Maria Mercè Marçal, Col·legi Sant Josep i Escola Pia. Monitors de Quàlia imparteixen els tallers a partir de l'assessorament rebut per part de l'Esbart Albada de Tàrrega. L'activitat també s'emmarca dins el Pla Educatiu d'Entorn de la Regidoria d'Ensenyament. 

La cercavila infantil coneguda com a Eixideta tindrà lloc el dijous 12 de maig, a 2/4 de 7 de la tarda, des de la Plaça Major. La celebració s'obrirà amb la tronada que marcava antigament l'inici de la Festa Major i que es recuperà fa dos anys. Al seguici participaran els Targalets, la Coral Infantil Mestre Güell, els Petits Diables de BAT, els Bastoners Petits de l'Esbart Albada, les Arquets i els Gegantons de les escoles, fent costat als Nans, La Fal·lera Gegantera i els Grallers de la Barra. Després de recórrer els carrers del centre de la ciutat, l'itinerari finalitzarà de nou a la Plaça Major, on els menuts oferiran la seva versió de l'Eixida. Tot seguit, a 2/4 de 9 del vespre, la Festa Major de Tàrrega donarà pas al pregó que pronunciarà a la Casa Consistorial el tècnic targarí de bàsquet Jaume Ponsarnau, obrint oficialment la celebració, la qual s'allargarà fins al 16 de maig.

Més de 600 escolars de Tàrrega participen en tallers sobre danses tradicionals
comentaris