Dones fantàstiques i la pel·lícula Alien protagonitzaran la mostra Galacticat de Tàrrega

Presentació de la sisena edició de Galacticat
photo_camera Presentació de la sisena edició de Galacticat

Tàrrega dedica un any més un espai de la programació cultural al cinema fantàstic i de terror, i ho fa de la mà de la Mostra de Cinema Galacticat, una iniciativa de la qual és força culpable Circuit Urgellenc, i la sala de projecció del cinema Magèstic de la capital de l'Urgell. Una convocatòria cinematogràfica que dedicarà la sisena edició als personatges femenins en les pel·lícules del gènere fantàstic, i al quaranta aniversari del film de culte Alien, el vuitè passatger, amb la tinent Ripley - Sigourney Weawer-, com a protagonista.

La mostra es durà a terme del 7 al 9 de juny amb un programa de més de 50 hores de projeccions que inclouran 118 pel·lícules, entre elles 9 estrenes, una d'internacional, sis espanyoles i dues catalanes, que es distribuiran en la Secció oficial Llargmetratges, Secció Oficial Curtmetratges-Galacticurt, i la secció Clàssica no competitiva.

Podeu descarregar el programa complet amb les projeccions de Galacticat en aquest enllaç 

La secció oficial l'obrirà, el divendres 7 de juny, The hole in the ground, l'òpera prima del director irlandès Lee Cronin que ha causat sensació en els seguidors del gènere de terror. La projecció, del film de la productora americana A24, que en els últims anys ha capitalitzat les estrenes de terror a tot el món, serà la primera que es fa a Catalunya. L'estrena a les sales comercials a l'estat espanyol serà el 28 de juny.
Segons el representant de Circuit Urgellenc, Pere Aumedes, la mostra està destinada a tots els cinèfils i en especial als amants de la ciència-ficció i terror i manté la voluntat d'apropar el passat, el present i el futur del millor gènere fantàstic a través de títols clàssics de culte i premiades estrenes del moment.

El Word Real Games La caza del Predador a TàrregaL'esdeveniment, que impulsa l'Associació Galacticat i el Circuit Urgellenc amb la col·laboració de l'Ajuntament de Tàrrega, incorpora enguany el Premi Pepe Mediavilla, amb el qual vol reconèixer l'excel·lència cinematogràfica a un professional del sector. Segons Aumedes, Mediavilla va ser un actor de doblatge, traspassat l'any passat, que va donar suport a la mostra en edicions anteriors.

El certamen comptarà amb activitats paral·leles com l'exposició El cinema és fantàstic, el tercer Concurs GalactiCon, les projeccions gratuïtes al carrer de les Nits Curtes, zona de marxandatge, paradetes i col·leccionables de cinema.

La cloenda del certamen tindrà un toc musical amb el repàs a la història del cinema a través de les millors bandes sonores en versió simfònica, que durà a terme la Banda Municipal de Lleida

IMG_3949Jocs reals al carrer amb La caza del Predator

Un any més Word Real Games arriba a Tàrrega de la mà de La caza del Predator, un joc d’acció real en el que participen any rere any més de 500 jugadors de tot Catalunya durant tota la matinada del dissabte. Aquesta activitat paral·lela està inspirada enguany en Alien i consisteix en una barreja de gimcana, teatre interactiu i activitat esportiva durant 5 hores. Es tracta d'un joc interpretatiu, no combatiu, sense violència, on està prohibit el consum d'alcohol que tindrà tota la ciutat de Tàrrega com a escenari de joc. 

ENTRADES: http://lacazadelpredator.com/

Exposició El cinema és fantàstic

El Galacticat porta a Tàrrega l’exposició retrospectiva El cinema és fantàstic coproduïda per Filmoteca de Catalunya i Festival de Sitges i que es podrà veure gratuïtament del 7 al 23 de juny a l’Espai MerCat de Tàrrega. L'exposició només s'ha pogut veure fins ara a la Filmoteca de Catalunya, al Festival de Sitges i al Festival de Guadalajara de Mèxic. Després del seu pas per Tàrrega, tornarà a Sitges.

La cloenda de Galacticat tindrà un toc musical amb el repàs a la història del cinema a través de les millors bandes sonores en versió simfònica, que durà a terme la Banda Municipal de Lleida. 

comentaris