Les naus de Cal Trepat de Tàrrega, aparador d'art contemporani de la mà de l'Embarrat

Del 27 de maig al 5 de juny, la tercera edició del Festival de Creació Contemporània exhibirà les obres de 27 autors, alguns de procedència internacional

El regidor de Cultura, Raül Palacios, amb els directors de l’Embarrat i alguns dels artistes participants a Cal Trepat interior
photo_camera El regidor de Cultura, Raül Palacios, amb els directors de l’Embarrat i alguns dels artistes participants a Cal Trepat

Les naus de l'antiga fàbrica Cal Trepat de Tàrrega es convertiran del 27 de maig al 5 de juny en museu d'art contemporani i aparador de les tendències artístiques més radicals i avantguardistes. Serà amb motiu de la tercera edició de l'Embarrat - Festival de Creació Contemporània, certamen que exhibirà obres de fins a 27 artistes amb discursos transgressors, alguns de procedència internacional (Alemanya, Polònia i Mèxic).

Els treballs integraran l'exposició central anomenada La Gran Màquina III, segons han explicat els organitzadors, on s'exhibiran obres al voltant del concepte "en desús". Explorant nous llenguatges multidisciplinaris, el festival targarí donarà cabuda al videoart, la música experimental, l'art electrònic, la fotografia, el còmic, l'street-art, el disseny, l'arquitectura i altres tipus de manifestació del pensament.

Des d'aquesta tercera edició, la Regidoria de Cultura de Tàrrega passa a ser coorganitzador de l'Embarrat, mentre que l'empresa impulsora del projecte, Intersecció, continua amb les tasques de direcció i comissariat. El pressupost és de 24.000 euros, aportats per l'Ajuntament de Tàrrega i la Diputació de Lleida. Embarrat compta alhora amb suport de l'Institut d'Estudis Ilerdencs i el Centre d'Art La Panera de Lleida, entre altres.  

D'altra banda, a partir del veredicte d'un jurat, els participants optaran al Premi Embarrat, dotat amb 2.000 euros, i al Premi Institut d'Estudis Ilerdencs, ens que produirà una exposició del guanyador a la Sala Gòtica de l'IEI.

Visites guiades amb els mateixos artistes i inauguració amb Albert Gusi

La Gran Màquina III s'ubicarà a l'interior de les naus 1 a 5, a l'antic edifici comercial i al pati exterior de Cal Trepat. Del 27 al 29 de maig s'organitzaran visites guiades, algunes amb la presència dels mateixos artistes. Posteriorment, les visites continuaran cada dia fins al 5 de juny a les 8 del vespre. L'acció inaugural de l'Embarrat tindrà lloc el divendres 27 de maig, a 2/4 de 7 de la tarda, a la Plaça del Carme, on arrencarà un espectacular recorregut ideat per l'artista Albert Gusi.

Així mateix, l'Embarrat 2016 concentrarà del 27 al 29 de maig una àmplia programació de performances, concerts, teatre i una fira de llibres.

Comentaris